Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης μέχρι το Εφετείο- Αποδοκιμασίες και κατάρες για την απόφαση

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου

Η απόφαση του δικαστηρίου για να βγει από τη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης, μέχρι να γίνει το Εφετείο, προκάλεσε την έκρηξη των συγκεντρωμένων στο δικαστήριο.

«Και έξω βιαστής θα είναι» ξέσπασαν συγγενείς και φίλοι των θυμάτων που φώναξαν ντροπή στους δικαστές.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), μειοψηφουσών 2 ενόρκων και μια συνέδρου που είχαν τη γνώμη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 3 φορές το μήνα και εγγύηση 30.000 ήταν όροι που του επιβλήθηκαν ομόφωνα.

Έξω από την αίθουσα, μάλιστα, παραλίγο να υπάρξει σύρραξη, με τους νεαρούς καταγγέλλοντες να ξεσπούν σε κλάματα ενώ συγγενείς και φίλοι αποδοκίμαζαν την δικαστική απόφαση φωνάζοντας κατάρες.

Αποδοκιμασίες υπήρξαν και προς την Ελένη Κούρκουλα, η οποία ήταν παρούσα στη δίκη και με δηλώσεις της είχε ταχθεί υπέρ του φίλου της Δημήτρη Λιγνάδη υποστηρίζοντας πως είναι αθώος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νωρίτερα, την ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά συγχώνευση επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Η απόφαση ελήφθη πλειοψηφία (4-3), με την πρόεδρο, μια σύνεδρο και έναν ένορκο να ζητούν ποινή 11 ετών.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να μην του δοθεί αναστολή μέχρι την έφεση. «Να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση γιατί είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπάρχει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεών για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο» σημείωσε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Δείτε το βίντεο του Newsbeast

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...