Κοινωνία

Γυναικοκτονία - Γαρυφαλλιά: Στο ετήσιο μνημόσυνο η οικογένεια τίμησε όλα τα θύματα έμφυλης βίας

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς και η οικογένειά της στο ετήσιο μνημόσυνο επέλεξε μαζί με το δικό της κορίτσι να αποτίσει φόρο τιμής σε όλα τα θύματα έμφυλης βίας. Έτσι, τα λουλούδια της τελετής συνόδευσαν λευκά μπαλόνια, καθένα με το όνομα και μιας διαφορετικής γυναίκας («Ερατώ», «Ελένη» κ.λπ.), ενώ η φωτογραφία της πλαισιώθηκε από τις φωτογραφίες άλλων θυμάτων.

Yπόθεση Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου

Οι καλοκαιρινές διακοπές της 26χρονης φαρμακοποιού στη Φολέγανδρο με τον 30χρονο σύντροφό της έμελλαν να είναι οι τελευταίες. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, τον τελευταίο καιρό της σχέσης τους τσακώνονταν. Το ίδιο έγινε και το μοιραίο μεσημέρι της 16ης Ιουλίου, ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητο εν κινήσει. Εκείνος έβγαλε εκτός δρόμου το όχημα και το έριξε σε μια βραχώδη πλαγιά. Η Γαρυφαλλιά βγήκε έξω, την ακολούθησε και, όπως είπε, την έσπρωξε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στα βράχια και να καταλήξει στη θάλασσα. Υποστήριξε, δε, ότι βούτηξε και αυτός στη θάλασσα για να τη βοηθήσει, αλλά όταν τη βρήκε αναίσθητη σηκώθηκε κι έφυγε. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ήταν η κακιά η ώρα». Το σοκαριστικό είναι ότι όπως η Ελένη Τοπαλούδη ήταν ζωντανή στο νερό, το ίδιο συνέβη και με τη Γαρυφαλλιά. Είτε είχε χάσει τις αισθήσεις της όταν έπεσε στη θάλασσα είτε είχε τραύματα που την καθιστούσαν ανήμπορη να κολυμπήσει, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, Αλέκα Ψαρράκου, είχε πει στο Marie Claire: «Θα συμβούλευα τις γυναίκες ν’ ανοίξουν τα στόματα τους. Αν τα θύματα βίας δεν καταγγείλουν τη βία δεν θ’ αλλάξει τίποτα. Ας μιλήσουν και ας ζητήσουν βοήθεια από κάποιον που εμπιστεύονται, ώστε αυτός που είναι κοντά τους, να βοηθήσει απέναντι σε αυτό το έγκλημα. Να σπάσει η αλυσίδα της βίας. Καμία ανοχή! Έχεις αξία, και η βία είναι αδικαιολόγητη. Η γυναίκα πρέπει να προστατεύεται, όχι να την εκμεταλλεύονται και να γίνεται αντικείμενο βίας. Μιλήστε, κι εμείς θα είμαστε δίπλα σας. Έχετε και φωνή και δύναμη».

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ