Κοινωνία

Ηλεία: Ηλεκτρονική απάτη με λεία 150.000 ευρώ – Πώς παγιδεύτηκε ο επιχειρηματίας

Ο λόγος για μια ηλεκτρονική απάτη – μαμούθ, όπου το θύμα ηλικίας περίπου 45 ετών, έσπευσε άμεσα στην Αστυνομία και ενώ οι δράστες άδειαζαν τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr οι δράστες επικοινώνησαν μαζί του, εμφανιζόμενοι ως γνωστά άτομα και με το πρόσχημα της ολοκλήρωσης αποστολής ενός εμβάσματος, κατάφεραν να αποσπάσουν τους κωδικούς του τραπεζικού του λογαριασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δράστες από τη στιγμή που απέκτησαν πρόσβαση άρχισαν να μεταφέρουν τμηματικά ποσά σε διάφορους λογαριασμούς – όπως ακολουθούν ως πρακτική – με αποτέλεσμα να αποσπάσουν συνολικά το ποσό των 150.000 ευρώ.

Οι Αρχές έχουν ενημερωθεί, όπως και η τράπεζα και γίνονται προσπάθειες τόσο για τον εντοπισμό των απατεώνων, όπως και για την πιθανή ανάκτηση των χρημάτων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ