Κοινωνία

Σε «πονοκέφαλο» εξελίσσεται το θέμα των συμμοριών ανηλίκων-Σε Άνω Λιόσια και Ηλιούπολη τα τελευταία επεισόδια

Σε «πονοκέφαλο» εξελίσσεται το θέμα της εγκληματικότητας από συμμορίες ανηλίκων στην Αττική με τα δύο τελευταία επεισόδια να καταγράφονται σε Ηλιούπολη και Άνω Λιόσια.

Ενδεικτικό της κατάστασης με τις συμμορίες ανηλίκων το γεγονός ότι μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2022 οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 248 ανηλίκων για διάφορα αδικήματα.

Στα Άνω Λιόσια θύμα επίθεσης από ομάδα 10-15 ατόμων έπεσαν δύο παιδιά ηλικίας 14-16 ετών τα οποία, όπως κατήγγειλαν στην αστυνομία, ξυλοκοπήθηκαν από τους δράστες οι οποίοι στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά την καταγγελία των δύο παιδιών στις 8 Ιουλίου, οι αστυνομικοί που ξεκίνησαν την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών βρήκαν έναν 15χρονο να κινείται ύποπτα στην περιοχή στην οποία σημειώθηκε η επίθεση. Αφού τον προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα, τα δύο παιδιά που δέχθηκαν την επίθεση τον αναγνώρισαν με αποτέλεσμα ο ανήλικος να συλληφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Ηλιούπολη ήταν ο τυχαίος έλεγχος των αστυνομικών που αποκάλυψε τη δράση ενός 16χρονου όταν αυτός εντοπίστηκε να μεταφέρει μαζί του ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 16 εκατοστών.

Αφού οι αστυνομικοί μετέφεραν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα των 16χρονο διαπιστώθηκε ότι ήταν ένα από τα άτομα που λίγες ημέρες νωρίτερα είχε εμπλακεί σε επεισόδιο κατά πέντε ατόμων έξω από σχολικό συγκρότημα από τους οποίους είχαν αρπάξει τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής ο χάρτης των 16 μεγαλύτερων συμμοριών ανηλίκων στην Αττική περιλαμβάνει ομάδες που δρουν εκτός από το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, στην Καισαριανή, τον Βύρωνα και στου Ζωγράφου, στα Πατήσια, τον Κολωνό και τα Σεπόλια, την Καλλιθέα, τη Νέα Σμύρνη και την Καλλιθέα, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι και την Κηφισιά.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του 2021 σημειώθηκαν από παιδιά 7 έως 17 ετών:

  • 12 ανθρωποκτονίες 
  • 26 βιασμοί
  • 422 σωματικές βλάβες
  • Πάνω από 2000 (2021) κλοπές και διαρρήξεις
  • 24 κλοπές με αρπαγές θυμάτων,
  • 313 ληστείες
  • 444 ανήλικοι συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών και
  • 335 για παράνομη οπλοκατοχή ή οπλοχρησία.

Συνολικά από τους 5.460 ανηλίκους που συνελήφθησαν μέσα στο 2021 οι περισσότεροι προέρχονταν από Αττική, Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο και δυτική Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ