Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ιδιοκτήτης καταστήματος πήγε να...δωροδοκήσει στελέχη της ΔΙΜΕΑ–Είχε 1.600 μαϊμού προϊόντα

Μία απρόσμενη εξέλιξη είχε ένας έλεγχος που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας στελέχη της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), καθώς ο ιδιοκτήτης ηλεκτρονικού καταστήματος στο οποίο διατηρούσε 1.600 μαϊμού προϊόντα, προσπάθησε να δωροδοκήσει τους ελεγκτές.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ανακοίνωση που εξέδωσε, την Παρασκευή 8 Ιουλίου, στελέχη της ΔΙΜΕΑ διενήργησαν ελέγχους στη φυσική έδρα ηλεκτρονικού καταστήματος πώλησης αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν περίπου 1.600 τεμάχια απομιμητικών αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας και επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 7.000 ευρώ.

Επίσης, κατά την διάρκεια του ελέγχου, ο ιδιοκτήτης επιχείρησε να δωροδοκήσει με το ποσό των 1.500 ευρώ τον επικεφαλής προϊστάμενο της διεύθυνσης Ανάλυσης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας και εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου και ελεγκτές τής εν λόγω διεύθυνσης, προκείμενου να ακυρωθεί ο έλεγχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο επικεφαλής του κλιμακίου ελέγχου ενημέρωσε άμεσα τον αστυνομικό που συνόδευε το κλιμάκιο, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να οδηγηθεί στο τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας με τις κατηγορίες περί χρηματισμού δημόσιων λειτουργών και περί πλαστογραφίας προϊόντων διανοητικής ιδιοκτησίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ