Κοινωνία

Καταδικάστηκαν πρώην διευθυντής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και επιχειρηματίας για ληστρική σύμβαση

Επίσης σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο εκπρόσωπος ιδιωτικής εταιρίας που συνήψε τη ληστρική συμφωνία με τον πρώην γενικό διευθυντή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Και οι δύο άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με το ertnews.gr.

Ο υπάλληλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατηγορήθηκε ότι υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό με νόμιμο εκπρόσωπο και διαχειριστή εταιρείας, το οποίο έδινε τη δυνατότητα στον δεύτερο να μεταφέρει προϊόντα σιδήρου σε προνομιακές τιμές. Στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, περιγράφονται δύο μεταφορές κατά την περίοδο 2007/08 -μέσω του σιδηρόδρομου- από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τη Γευγελή της Β. Μακεδονίας και αντίστροφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρεται μεταφέρθηκαν δεκάδες χιλιάδες τόνοι σιδηρικών προϊόντων, ενώ η ζημιά, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπολογίζεται σε 875.000 ευρώ. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από εσωτερικό έλεγχο, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο συμφωνητικό για τις χρεώσεις κομίστρων δεν έτυχε της έγκρισης από τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το Δικαστικό Συμβούλιο παρέπεμψε σε δίκη τον τότε γενικό διευθυντή εμπορευμάτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, ενώ για ηθική αυτουργία στην πράξη της απιστίας δικάστηκε και ο διαχειριστής της εταιρείας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Αποσυνδέστε αμέσως το Wi-Fi" Τι τρομερό διαπίστωσαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατά την επίθεση κατά των στρατιωτικών αεροδρομίων

Ποιες διαπιστώσεις και τρομερά συμπεράσματα αφορούν σαφώς την ελληνική πολεμική μηχανή σε περίπτωση ελληνοτουρκικής...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή του Βορονέζ προκάλεσε σοβαρές ζημιές -Πεσκόφ: Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει με πάταγο στο Κίεβο

Ρώσος Στρατηγός Karakaev: «Ο Oreshnik μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε στην Ευρώπη»- Η Ρωσία είναι έτοιμη. Τα αντίποινα...