Κοινωνία

Μητροκτονία - Θεσσαλονίκη: «Την έβριζε και η καημένη δεν μιλούσε πότε», λένε γείτονες της 79χρονης

Νέα στοιχεία γύρω από την μητροκτονία, που έγινε γνωστή το απόγευμα της Τρίτης (05.07.2022), στη Θεσσαλονίκη φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Η μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των Αρχών, σημειώθηκε τουλάχιστον δύο μέρες πριν ο μεγαλύτερος γιος της 79χρονης την εντοπίσει νεκρή στην μπανιέρα του σπιτιού της, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Και αυτό γιατί η άτυχη γυναίκα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, φορώντας τα ρούχα της και έχοντας τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην δεξιά πλευρά του λαιμού της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η 79χρονη ήταν χήρα και ζούσε μαζί με τον 50χρονο γιο της, γείτονες τους μίλησαν στο newsit.gr και κάνουν λόγο για μια ήσυχη γυναίκα και για έναν άνδρα που συχνά δημιουργούσε προβλήματα.

«Είδα χθες το απόγευμα την αστυνομία και κατέβηκα να ρωτήσω αν η γυναίκα είναι καλά και οι αστυνομικοί μου έλεγαν να φύγω. Μέχρι τη νύχτα γινόταν χαμός από αστυνομία», λέει γειτόνισσα της ηλικιωμένης γυναίκας. 

Προσθέτει δε ότι ο 50χρονος γιος της που την σκότωσε, συχνά δημιουργούσε προβλήματα: «Είχα να την δω από τα τέλη Ιουνίου. Η γυναίκα ζούσε με τον γιο της. Τον έβλεπα κάπου – κάπου και τσίριζε, ούρλιαζε, ενώ εκείνη ήταν μια πολύ ήσυχη γυναίκα. Δεν μου είχε πει ότι φοβάται. Έχουμε πάθει σοκ». 

Ένας άλλος γείτονας της 79χρονης, που βρήκε φρικτό θάνατο όταν ο 50χρονος γιος της λέει στο newsit.gr ότι του είχε προκαλέσει εντύπωση ότι τα παντζούρια του διαμερίσματος της ηλικιωμένης γυναίκας ήταν κλειστά για δύο τουλάχιστον δύο 24ωρα. «Η γυναίκα ήταν πάρα πολύ ήσυχη και καθόταν μόνη της στο μπαλκόνι συχνά. Δεν έβλεπα ποτέ τον γιο της, δεν έβγαινε έξω. Είδα δύο ημέρες τα παντζούρια τους κλειστά. Νόμιζα ότι ήρθε ο άλλος γιος της να την πάρει. Μου έκανε εντύπωση γιατί κάθε ημέρα έβγαινε στο μπαλκόνι. Έχουμε όλοι τρελαθεί και στεναχωρηθήκαμε πάρα πολύ, μάθαμε ότι την βρήκαν νεκρή στην μπανιέρα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άλλος γείτονας της γυναίκας που έπεσε νεκρή από τα χέρια του παιδιού της περιγράφει τη στιγμή που ο μεγαλύτερος γιο της βγήκε έξω από το διαμέρισμα που έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα. «Είδα τον άλλον της γιο μόλις βρήκε την μητέρα του νεκρή, να είναι αλαφιασμένος, στα χαμένα και να περιμένει την αστυνομία. Ήταν χλωμός, ήταν σε κατάσταση σοκ. Ακούγαμε συχνά καβγάδες και φωνές από τον γιο προς στην μητέρα. Της έλεγε “φύγε από εδώ” και την έβριζε, όμως εκείνη η καημένη δεν μιλούσε» 

Το χρονικό του εγκλήματος

Ήταν περίπου 16.00 το απόγευμα της Τρίτης (05.07.2022), όταν ο δεύτερος γιος της 79χρονης πήγε στο σπίτι της μητέρας του στην Νεάπολη καθώς ανησυχούσε επειδή η μητέρα του δεν απαντούσε στα τηλέφωνα. Όταν μπήκε στο σπίτι, την βρήκε στην μπανιέρα να φοράει τα ρούχα της, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Η άτυχη γυναίκα έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο δεξιά στον λαιμό της. Άμεσα ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. 

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ο 50χρονος δεύτερος γιος της και σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία. Ο 50χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς και προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ