Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μύκονος: Επιχειρηματίας ξεσπάει για τα περί μίσθωσης εκκλησίας

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες, όταν ένα δημοσίευμα τοπικού site ανέφερε ότι η εκκλησία που βλέπετε παρακάτω, ενοικιάζεται για τη φιλοξενία τουριστών που δεν βρίσκουν δωμάτιο. Η επιχειρηματίας που έχει το διπλανό στούντιο, σπεύδει μέσω της δικηγόρου της, να ξεκαθαρίσει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η Μύκονος παρακολουθεί τις αντιδράσεις και τον θόρυβο, με τις σχετικές εικόνες, να κάνουν για ακόμα μια φορά το γύρο του διαδικτύου και να πυροδοτούν αντιδράσεις.

«Ως ιδιοκτήτρια του ως άνω ακινήτου έχω εκμισθώσει από 04.05.2020 δύο κύριους χώρους (οικία) οι οποίοι γειτνιάζουν με ιδιωτικό ξωκλήσι, σε μόνιμο κάτοικο Μυκόνου και όχι για τουριστικούς λόγους, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.


Σύμφωνα με ειδικό όρο του νομίμως αναρτηθέντος στην εφορία μισθωτηρίου, η εκκλησία που ευρίσκεται δίπλα στο μίσθιο δεν περιλαμβάνεται στην μίσθωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο μισθωτής δεν έχει πρόσβαση και κλειδιά της εκκλησίας, παρά μόνο ο φροντιστής αυτής. Το μίσθιο έχει την ιδιαιτερότητα απλώς ότι γειτνιάζει με το ιδιωτικό ξωκλήσι, επίσης ιδιοκτησίας μου. Ο ως άνω ειδικός όρος του μισθωτηρίου περιέχει επίσης ειδική μνεία περί τέλεσης Ορθόδοξης λειτουργίας στο ξωκλήσι μια φορά τον χρόνο, την τέλεση της οποίας είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται ο μισθωτής της οικίας και η οποία λειτουργία για φέτος έχει προγραμματιστεί εντός του Ιουλίου 2022.

Επομένως, τα περί μετατροπής του κυκλαδίτικου ξωκλησιού σε στούντιο και τα περί αισχροκέρδειας επιχειρηματία εις βάρος της εκκλησίας, είναι απολύτως αναληθή, δυσφημιστικά και συκοφαντικά και ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Προς προσωπική σας ενημέρωση αναφέρω ότι ουδόλως φέρω την ιδιότητα επιχειρηματία, αντιθέτως φέρω την ιδιότητα της δικηγόρου και ως εκ τούτου δεν θα προέβαινε ποτέ σε παράνομη πράξη ή πράξη που θα προσέβαλε την τοπική κοινωνία της Μυκόνου.

Η απάντηση του Mykonos Live TV που δημοσίευσε το θέμα έχει ως εξής: Αρχικά και προς αποκατάσταση της αλήθειας, το κανάλι μας στο δημοσίευμα του δεν αναφέρει πουθενά την φράση “αισχροκέρδεια επιχειρηματία εις βάρος της εκκλησίας”. Πέραν τούτου, έχουμε όλη την καλή διάθεση να πιστέψουμε ότι το ξωκλήσι δεν μισθώνεται. Δεν αποτελεί όμως ένα είδος “βεβήλωσης” όταν δίπλα από τον ιερό χώρο της εκκλησίας εμφανίζεται η εικόνα όπως παρουσιάστηκε στο βίντεο; Και ειδικά από έναν δικηγόρο που -όπως ισχυρίζεται- δεν θα έκανε ποτέ κάτι που θα πρόσβαλε την κοινωνία της Μυκόνου.»

Δείτε το βίντεο του mykonoslive.tv

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Γιατί έφυγαν 50.000 Ρώσοι από την Τουρκία σε λίγους μήνες; Ο Ερντογάν ξαφνικά μειώνει την αγορά του πάμφθηνου ρωσικού φυσικού αερίου

Υπάρχει εκτίμηση για προσκόλληση στις ΗΠΑ παρά την πρόσφατη άρνηση Μπάιντεν-Όλα αυτά σημαίνουν κίνδυνο στο Αιγαίο για...