Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Όμηροι μετανάστες σε διαμέρισμα

Τρεις άνδρες από Παλαιστίνη, Συρία και Αλβανία, ηλικίας 24,26 και 23 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, για ομηρεία μεταναστών στο κέντρο της πόλης.

Για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία ακόμα δύο αλλοδαπών συνεργών τους, για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα συμμορίας, αρπαγής, παράνομης παρακράτησης, πλαστογραφίας και παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Το πρωί της Τετάρτης, το κέντρο Άμεσης Δράσης δέχθηκε τηλεφώνημα από ΜΚΟ, η οποία κατήγγειλε πως άτομα αγνώστων στοιχείων κρατούσαν παράνομα σε διαμέρισμα της πόλης, 8 μετανάστες, οι επτά από το Μαρόκο και ο άλλος από Παλαιστίνη.

Οι δράστες ζήτησα 1.500 ευρώ αρχικά για τη μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη και άλλα 500 ευρώ για την απελευθέρωση των ομήρων.

Σύμφωνα με το thestival.gr το απόγευμα της ίδια μέρας, αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης έκαναν έρευνα σε ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή της Κασσάνδρου. Μέσα στο σπίτι εντόπισαν τον 24χρονο δράστη από την Παλαιστίνη και τους 8 παράτυπους μετανάστες που παρακρατούνταν παρά τη θέλησή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συνέχεια της έρευνας εντοπίστηκαν άλλοι δύο δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν και αποδείχθηκε πως ήταν εκείνοι που είχαν μεταφέρει παράνομα με φορτηγάκι τους μετανάστες στο διαμέρισμα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...