Κοινωνία

ΚΕ.Π.ΚΑ: Καταγγελία στο TikTok- Tα αποτελέσματα

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών (BEUC) κατέθεσε, στις 16 Φεβρουαρίου 2021, καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Δίκτυο για την Συνεργασία των Αρχών Προστασίας Καταναλωτών, εναντίον της TikTok, που είναι πλατφόρμα διαμοιρασμού βίντεο, πολύ δημοφιλής σε παιδιά και εφήβους.

Επίσης σε 15 χώρες (Βέλγιο, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Γαλλία Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Ισπανία και Ελβετία) οι Ενώσεις Καταναλωτών - μέλη της BEUC έχουν ενημερώσει τις Αρχές και τους ζήτησαν να ελέγξουν τη συμπεριφορά αυτού του γίγαντα των κοινωνικών δικτύων.

Σύμφωνα με έρευνα της BEUC, η TikTok παραβίαζε πολλά δικαιώματα των καταναλωτών, στην Ευρώπη και δεν προστάτεψε τα παιδιά, από κρυπτοδιαφημίσεις και ακατάλληλο περιεχόμενο:

  • Πολλοί όροι στο τμήμα «Όροι παροχής υπηρεσίας» της TikTok ήταν καταχρηστικοί. Δεν ήταν ξεκάθαροι, ήταν αμφιλεγόμενοι και ευνοούσαν την TikTok, σε βάρος των χρηστών της. Οι όροι για τα πνευματικά δικαιώματα δεν ήταν, επίσης, ξεκάθαροι καθώς έδιναν, στην TikTok, το μη αναστρέψιμο δικαίωμα να χρησιμοποιεί, να διανέμει και να αναπαράγει βίντεο, που δημοσιεύονταν από τους χρήστες της, χωρίς αποζημίωση.
  • Μια δημοφιλής λειτουργία της TikTok ήταν ότι οι χρήστες μπορούσαν να αγοράσουν “νομίσματα”, για “εικονικά δώρα”, προς τους χρήστες της TikTok, τους οποίους ακολουθούσαν. Η πολιτική της TikTok, για τα εικονικά αντικείμενα περιείχε καταχρηστικούς όρους και παραπλανητικές πρακτικές. Η TikTok, για παράδειγμα, μπορούσε να αλλάξει την ισοτιμία μεταξύ “νομισμάτων” και “δώρων”. Έτσι, πιθανότατα, χειραγωγούσε την οικονομική συναλλαγή προς όφελός της.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...