Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Θύμα απαγωγής είχε πέσει ο επιχειρηματίας με το χρηματοκιβώτιο που πέταξαν διαρρήκτες από τον 6ο όροφο

Σε συνέχεια προηγούμενου άρθρου, ο επιχειρηματίας Δ...Τζ. που δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών είναι ο επιχειρηματίας που έβαλαν στο στόχαστρό τους οι άγνωστοι διαρρήκτες που άνοιξαν το διαμέρισμά του στην οδό Μαρία Κάλας στην Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Κυριακής και πήραν ένα χρηματοκιβώτιο βάρους 400 κιλών το οποίο, μάλιστα, πέταξαν από τον 6οόροφο της πολυκατοικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δ... Τζ. έχει γίνει, μάλιστα, και στο παρελθόν στόχος κακοποιών καθώς το καλοκαίρι του 1996 σε ηλικία 22 ετών, όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso, είχε πέσει θύμα απαγωγής. Τότε οι δράστες ήταν τέσσερις με έναν εξ αυτών, ένας 18χρονος από την Αλβανία, να κλείνει ραντεβού στον 22χρονο γιο του επιχειρηματία Δ..Τζ. με πρόσχημα ότι ήθελε να αγοράσει το αυτοκίνητό του.

Αντί, όμως, για ένα τέτοιο ραντεβού μπροστά στον νεαρό εμφανίστηκαν άλλα δύο άτομα τα οποία απήγαγαν τον 22χρονο και τον μετέφεραν στην Αλβανία. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια στην απαγωγή συμμετείχαν ο υπάλληλος του πρατηρίου υγρών καυσίμων στο οποίο έβαζε βενζίνη ο νεαρός και άλλο ένα άτομο που μετέφερε τα λύτρα στην Αλβανία.

Οι απαγωγείς είχαν ζητήσει, τότε, 200 εκατομμύρια δραχμές το οποίο έριξαν στα 150 εκατομμύρια μετά από διαπραγματεύσεις, ποσό που τελικά πλήρωσε ο πατέρας του νεαρού Διαμαντή.

Τελικά οι απαγωγείς άφησαν τον 22χρονο στην Κέρκυρα ενώ το αυτοκίνητό του είχε βρεθεί μετά την απαγωγή σε χαράδρα στον εθνικό δρόμο Καστοριάς-Φλώρινας.

Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε η κλοπή

Η απίστευτη κλοπή από την οποία κατά τύχη δεν υπήρξαν θύματα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη με τους δράστες να πετούν από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας ένα χρηματοκιβώτιοτο οποίο άνοιξε τρύπα στην άσφαλτο.

Στόχος τον διαρρηκτών ένα χρηματοκιβώτιο το βάρος του οποίου (400 κιλά), όμως, ήταν πολύ μεγάλο. Έτσι οι δράστες της κλοπής πέταξαν το χρηματοκιβώτιο από τον 6ο όροφο με αποτέλεσμα να διαλύσουν την τέντα και το τζάμι μπαλκονιού σε διαμέρισμα του 4ου ορόφου πριν το βαρύ αντικείμενο να καταλήξει στο οδόστρωμα δημιουργώντας τρύπα στην άσφαλτο.

Στη συνέχεια οι διαρρήκτες φέρονται να φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο σε όχημα και να εξαφανίστηκαν με τον επιχειρηματία που έγινε στόχος των διαρρηκτών να επικηρύσσει, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, τους δράστες με μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές