Κοινωνία

Θανάτωση χιμπατζή – «Σημαντική η τήρηση των κανόνων ασφαλείας σε ζωολογικούς κήπους»

Πολλές αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε η αναγκαστική θανάτωση χιμπατζή ο οποίος κατάφερε να βγει έξω από τους περιορισμένους χώρους στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Η απόφαση ελήφθη από τους υπευθύνους του Πάρκου, οι οποίοι εξηγούν σε ανακοίνωσή τους ότι δεν μπορούσαν να του κάνουν αναισθητική ένεση, καθώς λόγω του όγκου του θα χρειαζόταν 15 λεπτά για να τον ακινητοποιήσει, χρονικό διάστημα που κρίθηκε απαγορευτικό για την ασφάλεια του κόσμου.

πρόεδρος του συλλόγου προστασίας άγριας ζωής ΑΝΙΜΑ, Μαρία Γανωτή, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Με Νέα Ματιά» τόνισε τη σημασία της τήρησης των κανόνων ασφαλείας ενώ είπε ότι σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αν φύγει τέτοιο ζώο το θανατώνεις. «Αλλά το θέμα είναι υπάρχουν οι συνθήκες ασφαλείας εκεί; είναι τέτοιες που να αποτρέπουν μια απόδραση; εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε» τόνισε η κ. Γανωτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επεσήμανε ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι άλλο πράγμα από εκείνες που αφορούν την ασφάλεια ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν πρωτόκολλα και για τον τρόπο διαβίωσης των ζώων. Επίσης, όπως είπε: «υπάρχει και μια φιλοσοφική θεώρηση του αν μπορείς να έχεις ζώα σε ζωολογικούς κήπους ή όχι».

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ