Κοινωνία

Πανελλαδικές: Αναμένεται χαμηλό όλων των εποχών στα Μαθηματικά

Ηπιότερο ανταγωνισμό σε ό,τι αφορά τις Ιατρικές Σχολές του τρίτου Επιστημονικού Πεδίου αλλά και η χαμηλότερη επίδοση όλων των εποχών με 6, 5 από το περυσινό 6,9  στα Μαθηματικά αναμένεται από τις  ανακοινώσεις των βαθμολογιών των υποψηφίων στις Πανελλαδικές την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με όσα  είπε στην ΕΡΤ ο καθηγητής και φροντιστής, Γιώργος Χατζητέγας.

Χωρίς σταθερή βαθμολογική βάση, η ελάχιστη βάση εισαγωγής διαμορφώνεται υπό τον κανόνα μεγάλο μέρος υποψηφίων να αρκεστούν στο μηχανογραφικό για Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, άλλοι θα έχουν περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό και μόνο το 1/3 υποψηφίων θα μπορούν να δηλώσουν όποια Σχολή επιθυμούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Βάσεις θα κινηθούν πτωτικά χωρίς αντιστοίχιση με τις περυσινές βάσεις και κάθε Σχολή καθορίζει διαφορετικό συντελεστή βαρύτητας, δηλαδή μιλάμε για νέα πραγματικότητα, είπε ο κ. Χατζητέγας.

Χαμηλότερα θα κινηθούν οι Βάσεις στο Πρώτο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών σπουδών
ενώ τα Αρχαία που χαρακτηρίστηκαν απαιτητικά θα έχουν φέτος χαμηλότερη προσμέτρηση από το περυσινό 33%  και δεν θα είναι στην εξίσωση υπολογισμού μορίων τόσο δυνατό, εκτιμά ο καθηγητής.

Η συμβουλή του είναι ότι «αφού έχουμε διαφορετικό τρόπο μέτρησης το μηχανογραφικό πρέπει να συμπληρωθεί κατά φθίνουσα σειρά επιθυμίας, δηλώνοντας όλες τις επιλογές χωρίς σύγκριση με προηγούμενα χρόνια».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...