Κοινωνία

Μύκονος: Σε ποια μαγαζιά μπούκαρε η αστυνομία ψάχνοντας μπράβους

Σχεδόν σε είκοσι από τα πλέον γνωστά και πολυσύχναστα μπαρ και κλαμπ της Μυκόνου, που συγκεντρώνουν τους μεγαλύτερους σταρ του διεθνούς τζετ σετ, μπούκαρε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η Αστυνομία, ψάχνοντας μπράβους που πουλάνε προστασία στα μαγαζιά φυσικά με το αζημίωτο.

Οι καταγγελίες δε για τις συνέπειες αν κάποιος επιχειρηματίας διανοηθεί να αρνηθεί να μπει «κάτω από τις φτερούγες τους» είναι πολλές και οι περιγραφές σοκαριστικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενεοί οι τουρίστες και οι θαμώνες των μαγαζιών, που μέσα σε λίγα λεπτά από συνθήκες ξέφρενου πάρτι και χορού βρέθηκαν σε σκηνικό αστυνομικής ταινίας, μετά το αρχικό σοκ άρχισαν να αποθανατίζουν τις στιγμές που οι πάνοπλοι αστυνομικοί έμπαιναν σε γνωστά μαγαζιά στα Ματογιάννια της Μυκόνου, προσάγοντας με χειροπέδες πισθάγκωνα υπαλλήλους νυχτερινών μαγαζιών που εργάζονταν στην υποδοχή.

Κομπάρσοι στην αστυνομική ταινία οι ιδιοκτήτες των εν λόγω επιχειρήσεων που έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι ορισμένα από τα άτομα που προσήχθησαν εργάζονται νόμιμα. Αρκετοί ήταν και οι ιδιοκτήτες που ήθελαν απλώς να ενημερωθούν για την πορεία της έρευνας, για να πάρουν ίσως μια ανάσα ανακούφισης.

Σε αυτά τα μαγαζιά έγινε η έφοδος

  • Την 00:45’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «GUZEL GARDEN», που εδρεύει στην οδό Ματθαίου Ανδρονίκου και δεν κρίθηκε απαραίτητος ο έλεγχος κάποιου ατόμου.
  • Την 00:55’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «AROMA», που εδρεύει στην οδό Ματογιάννη αριθ. 55 στην Χώρα Μυκόνου τρια άτομα.
  • Την 01:00’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «COSI», που εδρεύει στην συμβολή των οδών οδό Ματθαίου Ανδρονίκου και Ενόπλων Δυνάμεων και δεν κρίθηκε απαραίτητος ο έλεγχος κάποιου ατόμου.
  • Την 01:05’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «QUEEN BAR», που εδρεύει στην οδό Ενόπλων Δυνάμεων, στην Χώρα Μυκόνου τρια άτομα.
  • Την 01:10’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «LIO», που εδρεύει στην οδό Ενόπλων Δυνάμεων, στην Χώρα Μυκόνου ένα άτομο.
  • Την 01:15’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «ASTRA», που εδρεύει στην οδό Ενόπλων Δυνάμεων, στην Χώρα Μυκόνου τρια ατομα.
  • Την 01:45’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «TOYROOM», που εδρεύει στην οδό Ξενίας στην Χώρα Μυκόνου δυο άτομα.
  • Την 01:50’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «SCARPA», που εδρεύει στην Μικρή Βενετία δεν κρίθηκε απαραίτητος ο έλεγχος κάποιου ατόμου.
  • Την 01:55’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «VERANDA», που εδρεύει στην Μικρή Βενετία δεν κρίθηκε απαραίτητος ο έλεγχος κάποιου ατόμου.
  • Την 02:00’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «SEMELI», που εδρεύει στην Μικρή Βενετία και δεν κρίθηκε απαραίτητος ο έλεγχος κάποιου ατόμου.
  • Την 02:05’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «BAOS», που εδρεύει στην οδό Λάμπρου Κατσώνη και δεν κρίθηκε απαραίτητος ο έλεγχος κάποιου ατόμου.
  • Την 02:10’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «NEGRITA», που εδρεύει στην Μικρή Βενετία και δεν κρίθηκε απαραίτητος ο έλεγχος κάποιου ατόμου.
  • Την 02:15’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «CAPRICE», που εδρεύει στην Μικρή Βενετία και δεν κρίθηκε απαραίτητος ο έλεγχος κάποιου ατόμου.
  • Την 02:20’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «ΘΑΛΑΜΙ», που εδρεύει στην Μικρή Βενετία και δεν κρίθηκε απαραίτητος ο έλεγχος κάποιου ατόμου.
  • Την 02:25’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «PROMENADE», που εδρεύει στην Ακτή Καμπάνη ελέγχθηκε ένα άτομο.
  • Την 02:25’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «SANCTUS» , που εδρεύει στην οδό Φλώρου Ζουγανέλη, δυο άτομα.

Σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες

Η επιχείρηση αυτή των Αρχών δεν ήταν φυσικά τυχαία. Πέρα από το ουσιαστικό έχει και συμβολικό χαρακτήρα θέλοντας να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, εμπλεκόμενο και ενδιαφερόμενο, ότι το ποτήρι της ασυδοσίας ξεχείλισε και -μετά το πλήθος καταγγελιών- η Μύκονος βρίσκεται διαρκώς στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας και της Δίωξης Εκβιαστών.

Οι χθεσινοί έλεγχοι έγιναν σε σχεδόν 20 από τα πιο γνωστά και διάσημα νυχτερινά μαγαζιά της Μυκόνου από κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών και της ΟΠΚΕ που μετέβησαν στο νησί των ανέμων από την Αθήνα.

Συνολικά, ελέγχθηκαν 30 άτομα και προσήχθησαν 7 Έλληνες και ένας αλλοδαπός.

Επιπλέον, συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς εντοπίστηκε έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος να κατέχει σπρέι πιπεριού και πτυσσόμενο μαχαίρι – σουγιά, συνολικού μήκους 27,5 εκατοστών και μήκος λάμας 15 εκατοστών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ