Κοινωνία

Γαλιατσάτος: "Καλή επιλογή η τέταρτη δόση, αλλά να μιλάμε πρώτα με τον γιατρό"

Τα δεδομένα για την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό ανέλυσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του John Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος, συμβουλεύοντας τους πολίτες που είναι άνω των 50 και έχουν υποκείμενα νοσήματα να συμβουλευτούν αρχικά τον γιατρό τους για την 4η δόση του εμβολίου. Μάλιστα, εξήγησε πως πρόκειται για ένα booster που μας βοηθά να περάσουμε τη νόσο όσο πιο ελαφριά γίνεται και δεν προσφέρει ανοσία.

«Είναι μια επιλογή να κάνουμε (η 4η δόση), αλλά χρειάζεται να μιλάμε με τους γιατρούς μας για να δούμε εάν είναι σωστό να το λάβουμε τώρα ή το φθινόπωρο» επεσήμανε στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφορικά με τους κάτω των 60 ετών, ο κ. Γαλιατσάτος έβαλε ως παραμέτρους της 4ης δόσης την ηλικία, την υγεία του καθενός και τις συνθήκες εργασίας και ζωής γενικότερα του εκάστοτε πολίτη.

Ερωτηθείς για τον εάν τον ανησυχεί η νέα έξαρση της πανδημίας, απάντησε πως όχι, καθώς διαθέτουμε πλέον τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να μην νοσούμε και να μην νοσηλευόμαστε στα νοσοκομεία.

«Έχουμε τα εργαλεία να μην καταστρέψει τη ζωή μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...