Κοινωνία

Γαλιατσάτος: "Καλή επιλογή η τέταρτη δόση, αλλά να μιλάμε πρώτα με τον γιατρό"

Τα δεδομένα για την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό ανέλυσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του John Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος, συμβουλεύοντας τους πολίτες που είναι άνω των 50 και έχουν υποκείμενα νοσήματα να συμβουλευτούν αρχικά τον γιατρό τους για την 4η δόση του εμβολίου. Μάλιστα, εξήγησε πως πρόκειται για ένα booster που μας βοηθά να περάσουμε τη νόσο όσο πιο ελαφριά γίνεται και δεν προσφέρει ανοσία.

«Είναι μια επιλογή να κάνουμε (η 4η δόση), αλλά χρειάζεται να μιλάμε με τους γιατρούς μας για να δούμε εάν είναι σωστό να το λάβουμε τώρα ή το φθινόπωρο» επεσήμανε στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφορικά με τους κάτω των 60 ετών, ο κ. Γαλιατσάτος έβαλε ως παραμέτρους της 4ης δόσης την ηλικία, την υγεία του καθενός και τις συνθήκες εργασίας και ζωής γενικότερα του εκάστοτε πολίτη.

Ερωτηθείς για τον εάν τον ανησυχεί η νέα έξαρση της πανδημίας, απάντησε πως όχι, καθώς διαθέτουμε πλέον τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να μην νοσούμε και να μην νοσηλευόμαστε στα νοσοκομεία.

«Έχουμε τα εργαλεία να μην καταστρέψει τη ζωή μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσία: Φέρτε τον Ζελένσκι στο τραπέζι αλλιώς θα ταπεινωθείτε όπως στο Αφγανιστάν-Ποιος ανατινάζει τις γέφυρες; Νέες "εκκαθαρίσεις" εθνικιστών και HIMARS (Βίντεο)

Η Ρωσία απειλεί να «επεκτείνει τους γεωγραφικούς στόχους» του πολέμου λόγω της προμήθειας δυτικών όπλων στην...