Κοινωνία

Γκάγκα: Η επιτροπή δεν συστήνει εμβολιασμό στους κάτω των 60 που δεν έχουν προβλήματα

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια». Ωστόσο, η εισήγηση των ειδικών αναφέρει ότι είναι προαιρετικός ο εμβολιασμός στους άνω των 30.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μίλησε στο Mega και τόνισε ότι: «Η Επιτροπή λέει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Δεν έχει σύσταση για τους μικρότερους σε ηλικία, αλλά επειδή πολλοί νιώθουν πιο προστατευμένοι, η Επιτροπή είπε ότι μπορούν να το κάνουν».

υπουργός Υγείας σε ερώτηση που της έθεσε ο Νίκος Ευαγγελάτος επικαλούμενος την ιατρική της ιδιότητα για το αν ο ίδιος πρέπει να κάνει και την τέταρτη δόση του εμβολίου είπε: «Δεν νομίζω ότι είστε στη κατηγορία αυτή που θα σας πω να πάτε να κάνετε το εμβόλιο» και πρόσθεσε: «Αλλά αν μου πείτε φοβάμαι πάρα πολύ θέλω να κάνω το εμβόλιο θα σας πω οκ αλλά αν με ρωτάτε αν πρέπει να κάνετε το εμβόλιο θα σας πω ότι δεν θεωρώ ότι πρέπει να κάνετε το εμβόλιο».

Η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, στη συνεδρίαση της Πέμπτης (23/06/2022) αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα για χορήγηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης έναντι του κορονοϊού, δηλαδή τέταρτης στο σύνολο, σε όσα άτομα άνω των 30 ετών το επιθυμούν.

 

Ειδικότερα, η Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι η χορήγηση της δεύτερης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει ως ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 ετών.

Για τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών, εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσοι το επιθυμούν, τη Δευτερα 27/06/2022».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...