Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Λέσβος: Αναβολή στη δίκη μετανάστριας που κατηγορείται για εμπρησμό

Αναβολή έλαβε η η υπόθεση της Αφγανής μετανάστριας που είχε επιχειρήσει να αυτοπυρποληθεί μέσα στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, διανύοντας τον 8ο μήνα κύησης και βρέθηκε κατηγορούμενη για εμπρησμό  από πρόθεση και καταστροφή δημόσιων αγαθών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βορείου Αιγαίου αποφάσισε σήμερα, Τετάρτη ότι είναι απαραίτητη η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος όμως δεν βρίσκεται πλέον στη Λέσβο και ανέθεσε στον Εισαγγελέα Εφετών να ορίσει νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ήταν σε κατάσταση απελπισίας και θέλησε να βάλει τέλος στη ζωή της» εξηγεί η συνήγορος υπεράσπισής της από τη HIAS, Έφη Δούσση και η Αφγανή προσφύγισσα βρέθηκε κατηγορούμενη για εμπρησμό από πρόθεση, από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για τον άνθρωπο. Πανό αλληλέγγυων έξω από τα δικαστήρια σημείωνε στα αγγλικά ότι «Η απόπειρα αυτοκτονίας δεν είναι έγκλημα, αλλά σημάδι σάπιου συστήματος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης