Κοινωνία

Πάτρα: Τα στοιχεία που οδήγησαν στο πόρισμα – Τα επόμενα βήματα στην έρευνα

Οι εφιαλτικές προβλέψεις για ασφυκτικό θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα επιβεβαιώθηκαν. Το πόρισμα των ιατροδικαστών έδειξε ότι το 6 μηνών βρέφος και το 3,5 ετών κοριτσάκι δολοφονήθηκαν με μαρτυρικό τρόπο, μέσω της απόφραξης της μύτης και του στόματος.

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί στο βίαιο μηχανισμό θανάτου. Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου», αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα.

«Οι συνάδελφοι που ήταν πραγματογνώμονές δεν άργησαν αλλά εκμεταλλεύτηκαν όλο το χρόνο και όλα τα μέσα για να μη ξεκινήσουν άλλες διαδικασίες μετά τα πορίσματα», δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγριας εντόπισαν σοκαριστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν εξωγενή παράγοντα στο θάνατο των άτυχων παιδιών.

Το πόρισμα παραδόθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών που συνεχίζει με πυρετώδεις ρυθμούς την έρευνα. Το πρωί αστυνομικοί μετέβησαν στην Πάτρα και έλαβαν κατάθεση από τη μητέρα της 33χρονης, που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της με κεταμίνη.

Για περισσότερο από τέσσερις ώρες η μητέρα της 33χρονης έδινε κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής που βρίσκονται στην Αχαΐα.

Κατάθεση στο κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έδωσε σήμερα και ο πατέρας της 33χρονης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα επόμενα βήματα

Στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ετοιμάζονται να καλέσουν για κατάθεση την 33χρονη μητέρα των παιδιών και τη θεία των παιδιών.

Η 33χρονη μητέρα θα κληθεί να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτη.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι εάν η θεία των παιδιών κληθεί να δώσει κατάθεση ως μάρτυρας ή ως ύποπτη.

Η περίπτωση του θανάτου του 6 μηνών βρέφους είναι αυτή που χαρακτηρίζεται ως πιο σύνθετη. Και αυτό διότι την ώρα του θανάτου στο σπίτι βρισκόταν εκτός από την 33χρονη μητέρα, και η θεία των παιδιών.

Όσον αφορά στην έρευνα που θα γίνει από εδώ και πέρα, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αφού πάρει καταθέσεις από τη μητέρα και την αδελφή θα ολοκληρώσει τη δικογραφία, που περιέχει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και όλες τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί αυτό το διάστημα, και στη συνέχεια θα διαβιβάσει τη δικογραφία στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Το κλείσιμο της δικογραφίας και η διαβίβασή της θα γίνει εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Στη συνέχεια, το λόγο έχει ο Εισαγγελέας, που θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία ή κάποιο άλλο αδίκημα και σε βάρος ποιων προσώπων. Μετά την άσκηση των διώξεων –εάν φυσικά ασκηθούν- που είναι το πιθανότερο, θα έχουμε κλήσεις σε απολογία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ