Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην 31χρονη που μαχαίρωσε τον σύζυγό της

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας η 31χρονη που μαχαίρωσε και τραυμάτισε στον θώρακα τον 33χρονο σύζυγό της.

Η γυναίκα με καταγωγή από τη Βουλγαρία οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα και εις βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 το πρωί της Κυριακής, μετά τη Γιορτή της Λιπαριάς που γίνεται κάθε χρόνο στην περιοχή της Μικρής Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από λεκτική αντιπαράθεση που είχε το ζευγάρι, η γυναίκα άρπαξε ένα μαχαίρι και τραυμάτισε τον σύζυγό της στον θώρακα, κοντά στην περιοχή της καρδιάς.

Δείτε το βίντεο από το protothema


Ο ημεδαπός άνδρας διεκομίσθη στο «Παπανικολάου» και, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη Γ' ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι το ζευγάρι, το οποίο έχει ένα παιδί, είχε ξανά απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, όταν η γυναίκα είχε καταθέσει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του 33χρονου, τον Φεβρουάριο του 2022.

Τι αναφέρει ο δικηγόρος του 33χρονου

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του 33χρονου θύματος, Θοδωρής Καραγιάννης«ο εντολέας μου χθες δέχθηκε μια επίθεση από τη σύζυγό του με άμεσο στόχο τη θανάτωσή του. Αυτό προκύπτει και από τον τρόπο - από το μαχαίρι που χρησιμοποίησε και ότι τον μαχαίρωσε απευθείας στην καρδιά.


Προκύπτει, επίσης, από μαρτυρίες καταθέσεις, ότι μετά την μαχαιρια, συνέχισε να προσπαθεί να τον εξοντώσει κυριολεκτικά. Επίσης, προκύπτει ότι από τις συνομιλίες που είχε τις προηγούμενες ώρες, το είχε προσχεδιασμένο. Αρα μιλάμε για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας που δεν είναι τετελεσμένη καθαρά από εξωγενείς παράγοντες που εκείνη τη στιγμή επενέβησαν και απετράπη το μοιραίο».

Όσον αφορά την καταγγελία για ενδοοικογενειακή, ο κ. Καραγιάννης χαρακτήρισε την καταγγελία προσχηματική και, όπως υποστήριξε, «η ίδια όταν βρέθηκε ενώπιον του ακροατηρίου απέφυγε να μαρτυρήσει και ενώπιον πολλών μαρτύρων δήλωσε ότι ήταν τελείως προσχηματική για να τον παιδεύσει λόγο ζήλιας».
 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές