Κοινωνία

Υπόθεση Τράγκα: Πού στρέφονται οι έρευνες για την αμύθητη περιουσία–«Κλειδί» το 2004

Καθημερινές είναι οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες για την υπόθεση του Γιώργου Τράγκα μετά την δέσμευση των ακινήτων του από την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και το πόρισμα του εισαγγελέα που χειρίστηκε την υπόθεση.

Αυτό στο οποίο πλέον επικεντρώνονται οι εισαγγελικές αρχές είναι στους ελέγχους για φοροδιαφυγή από τον Γιώργο Τράγκα και οι οποίες σταμάτησαν ξαφνικά το 2004.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο πρώην γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Δημήτρης Μπατζελής είχαν ξεκινήσει έρευνες και είχε διαπιστωθεί αγορά βίλας στην Κέρκυρα μέσω offshore αλλά, όπως υποστηρίζει, όλα σταμάτησαν μετά τις εκλογές του 2004 και την αποχώρησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το 2003 από το ΣΔΟΕ έγινε έλεγχος στις επιχειρήσεις του κ. Τράγκα. Διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, ΦΠΑ και ΦΜΥ, οι οποίες μαζί με τις υπερημερίες έφτασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Επίσης είχαμε διαπιστώσει αγορά, μέσω offshore εταιρείας, βίλας στη βόρεια Κέρκυρα, η οποία απεδείχθη ότι ήταν ιδιοκτησίας του κ. Τράγκα. Ημασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε ελέγχους πόθεν έσχες και απόκρυψης εισοδήματος, οι οποίοι μετά τις εκλογές του 2004 και μετά την αποχώρησή μου δεν προχώρησαν. Εκφράζω την απορία μου, ότι όλα αυτά έπρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα και όχι μετά θάνατον» είπε ο κ. Μπατζελής για την υπόθεση του Γιώργου Τράγκα.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και ο συνήγορος της χήρας του δημοσιογράφου, Μαρίας Καρρά, για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς και για την δέσμευση της περιουσίας της τελευταίας συζύγου του Γιώργου Τράγκα.

Εντωμεταξύ όπως αποκάλυψε το MEGA έπειτα από καταγγελίες που είχαν φτάσει στην Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, είχε γίνει γνωστό ότι ο Γιώργος Τράγκας απειλούσε με δημοσιεύματα επιχειρηματίες και τους ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, ορισμένες φορές και με τη μορφή «μηνιάτικου» για να μην δυσφημούνται οι εταιρείες τους.

Για αυτές τις συνεννοήσεις, όταν παραλάμβανε ποσά από επιχειρηματίες ο Γιώργος Τράγκας εξέδιδε εικονικές αποδείξεις από ένα μπλοκ αποδείξεων, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει μια εικόνα νομιμοφάνειας των εσόδων που λάμβανε από αυτές τις συναλλαγές.

Όπως φάνηκε από τα στοιχεία που προσκόμισαν στις Αρχές οι επιχειρηματίες, αυτές οι αποδείξεις δεν είχαν πάνω τους κάποιο φορολογικό στοιχείο, ήταν ουσιαστικά εικονικές αποδείξεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ