Κοινωνία

Ρόδος: Πρότειναν σε τουρίστα ερωτικό τρίγωνο και τελικά τον λήστεψαν

Μία γυναίκα από τη Νιγηρία συνελήφθη την 11η Ιουνίου 2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και φέρεται μαζί με μια άλλη γυναίκα να αφαίρεσαν χρήματα από έναν 34χρονο υπήκοο Σουηδίας.


Ο άνδρας είχε καταγγείλει ότι ενώ περπατούσε στην οδό Ορφανίδου τον πλησίασαν 3 γυναίκες εκ των οποίων δύο του πρότειναν να συµµετάσχει σε «ερωτικό τρίγωνο» µαζί τους και τον λήστεψαν.

Σύµφωνα µε τη δικογραφία που έχει σχηµατιστεί, οι αστυνοµικοί µετέβησαν ύστερα από σήµα που έλαβαν. Ο Σουηδός κατήγγειλε στους αστυνοµικούς, προφορικά, ότι ενώ βρισκόταν σε κατάσταση µέθης, οι κατηγορούµενες τον πλησίασαν και του πρότειναν να κάνουν έρωτα µαζί του έναντι 200 ευρώ.


Αυτός υποστήριξε πως τους έδειξε ότι στο πορτοφόλι του είχε 70 ευρώ, τα οποία αφαίρεσε η πρώτη κατηγορούµενη και οι δύο γυναίκες τράπηκαν σε φυγή. 


Ο Σουηδός τις καταδίωξε και όταν έφτασε την πρώτη, εκείνη φέρεται να τον χτύπησε στο πρόσωπο και να τον δάγκωσε στα χέρια και στο σώµα για να ξεφύγει, ενώ η δεύτερη κατάφερε τελικώς να διαφύγει. Ο Σουηδός συγκράτησε την πρώτη και τελικά την παρέλαβαν οι αστυνομικοί όταν έφτασαν στο σημείο. 


Η πρώτη βρέθηκε να κατέχει το χρηµατικό ποσό των 25 ευρώ.


Σημειώνεται ότι η 44χρονη έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές με παρόμοιες υποθέσεις και έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου. 


Το 2017 είχε καταγγελθεί από έναν 24χρονο Νορβηγό που κατοικούσε προσωρινά στη Ρόδο.


Το θύμα είχε υποστηρίξει ότι ξημερώματα της 13ης Ιουλίου,  ενώ διασκέδαζε με φίλους του σε κατάστημα της οδού Ορφανίδου και ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, βγήκε μόνος του από μπαρ και αποφάσισε να κάνει ανάληψη 200 ευρώ από ΑΤΜ της οδού.

Ενώ έκανε την ανάληψη εμφανίστηκαν, όπως κατήγειλε, πίσω του τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο ήταν άνδρες και η μία γυναίκα και με την απειλή όπλου τον ανάγκασαν να τους παραδώσει τα 200 ευρώ. Οπως είπε, δεν είδε το όπλο αλλά ένιωσε στην πλάτη του ένα αντικείμενο που του το ακούμπησε κάποιος από τους τρεις δράστες και «έμοιαζε με όπλο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με την απειλή του ίδιου αντικειμένου, τον εξανάγκασαν να κάνει κι αλλη από το ίδιο ΑΤΜ, ύψους 450 ευρώ, και στη συνέχεια τον οδήγησαν σε άλλο ΑΤΜ όπου έκανε άλλες δύο αναλήψεις από δύο κάρτες, 500 ευρώ και 800 ευρώ αντίστοιχα. 

Ακολούθως τον εξανάγκασαν και σε τρίτο ΑΤΜ, στην οδό ΟΡφανίδου, μέχρι που του άδειασαν όλο τον λογαριασμό και τράπηκαν σε φυγή .

Από την πλευρά της, η 44χρονη αρνήθηκε την κατηγορία που της αποδίδεται για την τελευταία υπόθεση με τον Σουηδό, υποστηρίζοντας ότι συνάντησε τον τουρίστα σε ένα ΑΤΜ και του πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά έναντι αμοιβής 50 ευρώ. Όπως είπε, ο άνδρας δέχτηκε και από κοινού πήγαν σε έναν χώρο στάθμευσης. 

Στο παρελθόν κριθεί αθώα από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων ενώ είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για ληστρική κλοπή από κοινού. Η ίδια ποινή έχει επιβληθεί σε συγκατηγορούμενη ομοεθνή της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...