Κοινωνία

Πύργος: Πνιγμό έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα για το θάνατο του 45χρονου

Ο 45χρονος βρέθηκε νεκρός πάνω στα βράχια στην περιοχή του Άγιου Ηλία στον Πύργο, στη θέση Λουκαταίικα.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, η νεκροψία έδειξε πως υπήρξε «πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος επί εδάφους κακώσεων αυχένος», και έγινε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

Ο ιατροδικαστής Πατρών Ανδρέας Γκότσης ήταν αυτός που έκανε τη νεκροψία/νεκροτομή στη σορό του άτυχου άνδρα κατέληξε στο πόρισμα πως ο 45χρονος υπέστη κάκωση στον αυχένα και πνιγμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε το σχετικό βίντεο από το patrisnews

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφ. «Πατρίς», η επικρατέστερη ερμηνεία φαίνεται πως είναι και αυτή που είχαν αναφέρει οι αυτόπτες μάρτυρες, ότι δηλαδή περπατούσε στο σημείο και από κάποιο ύψος έπεσε στη θάλασσα και υπέστη την κάκωση στον αυχένα, ενώ ακολούθησε ο πνιγμός.

Ένα ακόμα σενάριο που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες είναι αυτό που αναφέρει πως μπορεί να ήταν ήδη στο νερό και στην προσπάθειά του να αποφύγει τον πνιγμό, ένα κύμα τον παρέσυρε και τον οδήγησε με δύναμη στο βράχο που βρέθηκε από τους λουόμενους.

Ο κ. Γκότσης είπε πως στο πρόσωπό του υπήρχαν σημάδια που προήλθαν πιθανότατα από την πτώση ή την πρόσκρουση στα βράχια, ενώ αποκαλύπτοντάς του πως τα ίχνη του είχαν χαθεί από την περιοχή της Κουρούτας το περασμένο βράδυ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τον οδήγησαν τα ρεύματά της θάλασσας μέχρι εκεί και να τον έριξαν στα βράχια. Βέβαια αυτό το σενάριο δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Πλέον, το Λιμενικό Σώμα έχει στα χέρια του το πόρισμα της νεκροψίας/νεκροτομής που του δίνει μια εικόνα για το πώς προήλθε ο θάνατος. Όμως παραμένουν τα ερωτηματικά όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε στο σημείο ο άτυχος άνδρας.

Όσον αφορά τη νεκρώσιμη ακολουθία, αυτή πραγματοποιήθηκε κανονικά σήμερα στις 10πμ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα, μιας και η διαδικασία της ιατροδικαστικής εξέτασης ολοκληρώθηκε εγκαίρως.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ