Κοινωνία

Ορεστιάδα: Πλημμύρισαν σπίτια σε Νεοχώρι και Λεπτή – Η ορμή του νερού έπνιξε δεκάδες οικόσιτα ζώα

Στα χωριά Νεοχώρι και Λεπτή Ορεστιάδας εκτονώθηκε η ορμή της δυνατής νεροποντής -εκατό εκατοστά την ώρα ήταν το ύψος τη βροχής- που ξέσπασε χθες το απόγευμα, λόγω της κακοκαιρίας Genesis. Αποτέλεσμα να φουσκώσει το ρέμα, που ξεκινάει από το χωριό Βάλτος του ίδιου Δήμου το οποίο κατέληξε στην περιοχή των Παλιών Σφαγείων Ορεστιάδας.

Η ορμητικότητα των νερών πλημμύρισε είκοσι περίπου κατοικίες στα χωριά Νεοχώρι και Λεπτήέπνιξε δεκάδες οικόσιτα ζώα πουλερικά κουνέλια, βυθίζοντας στα νερά αρκετά αγροτικά μηχανήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας, σύμφωνα με τον διοικητή της, Αντώνη Χαμαλίδη δέχθηκε 18 κλήσεις εκ των οποίων πραγματοποίησε 16 απεγκλωβισμούς κατοίκων.

Την μεγαλύτερη καταστροφή δέχθηκε το χωριό Λεπτή Ορεστιάδας, όπου και η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα υπέστη ζημίες.

Στην περιοχή βρίσκεται ήδη ο Αντιπεριφερειαρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Δελησταμάτης για επιτόπιο έλεγχο. Αυτή την ώρα η κατάσταση στην περιοχή είναι ελεγχόμενη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

EKTAKTO- Ο Ισραηλινός ΑΓΕΕΔ έδωσε εντολή για χτύπημα στην Συρία -Ποιος συντόνισε ταυτόχρονα δύο επιθέσεις σε Δρούζους και φωτιές σε Ιερουσαλήμ;

Υπάρχουν τρομερά βίντεο με νεκρούς και βασανισμένους από τους Τζιχαντιστές στην Συρία που δεν επιτρέπεται να δείξουμε...
ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ρώσοι πλησιάζουν, οι Ουκρανοί εκκενώνουν! Τελεσίγραφο Ζελένσκι σε διοικητές του: «Αν μπούνε οι Ρώσοι στο Ντνιπροπετρόφσκ τελειώσατε»

Ο ρωσικός στρατός απέχει μόλις 2,5 χιλιόμετρα από την κεντροανατολική περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας