Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κακοκαιρία Genesis: «Σάρωσε» Λάρισα και Κοζάνη - Κλειστά σχολεία στη βόρεια Εύβοια

Σε πλήρη εξέλιξη  τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Genesis sτην περιοχή της Λάρισας καθώς νέα χαλαζόπτωση «σάρωσε» το μεσημέρι της Πέμπτης περιοχές της επαρχίας Αγιάς και του δήμου Κιλελέρ προς τον κάμπο της Κάρλας.

Η έντονη βροχόπτωση και η χαλαζόπτωση ήταν έντονη τις μεσημβρινές ώρες και για περίπου 50 λεπτά σε Κιλελέρ, Μελία, Νίκαια και άλλες περιοχές. Παράλληλα χτυπήθηκαν και πεδινές περιοχές του Δήμου Αγιάς, Ελευθέριο, Αμυγδαλή, Δήμητρα.

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που δημοσίευσε το onlarissa.gr, το χαλάζι πέφτει με ένταση, αλλά και για μεγάλη διάρκεια.

Πρόκειται για πρωτοφανή περίοδο στη Λάρισα, καθώς σε διάστημα δύο εβδομάδων έχουν χτυπηθεί από χαλάζι, ανεμοστρόβιλους και νεροποντές, σχεδόν όλες οι επαρχίες της!

Η χαλαζόπτωση προκάλεσε -για άλλη μια φορά- ζημιές σε καλλιέργειες σε περιοχές του κάμπου της Λάρισας.


Κοζάνη: Καταιγίδα σάρωσε την πόλη - «Ποτάμια» οι δρόμοι 

Σφοδρή βροχόπτωση σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης και στην Κοζάνη.

Όπως μαρτυρούν εικόνες  από την πόλη, οι δρόμοι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα τα οχήματα να κινούνται με δυσκολία.

Τα βουλωμένα φρεάτια δρόμων σε συνδυασμό με το μεγάλος ύψος της βροχής δημιούργησαν αρκετά προβλήματα. Από την ισχυρή νεροποντή δεν έλειψαν και οι εγκλωβισμοί οδηγών μέσα στα οχήματά τους.

Μέχρι και η κεντρική πλατεία λόγω του όγκου του νερού, θύμισε πισίνα...

Πρωτοφανείς είναι και οι εικόνες από τον “Ξερόλακα” στο Βελβεντό.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το kozanimedia.gr, το kozan.gr και το Flash TV:

 

1100_2a48292f-9c1e-4cf7-aa7f-187611380b06

orlak3


kozani-5


Ξαφνική καταιγίδα χτύπησε το απόγευμα και στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια του Τερόβου στα Ιωάννινα.

Η έντονη βροχόπτωση και η ομίχλη δυσκόλεψαν σημαντικά την κίνηση λόγω της περιορισμένης ορατότητας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία του epiruspost.gr.



Βορειότερα, σφοδρή ήταν η χαλαζόπτωση γύρω στις 15:30 της Πέμπτης στη Νιγρίτα, η οποία κράτησε αρκετά λεπτά. Το βίντεο από το infonews24.gr:
 

Θυμίζουμε ότι αύριο είναι η πιο δύσκολη μέρα σε σχέση με τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Αναμένονται ισχυρές βροχές

Όπως μετέδωσε το tvstar, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένονται να χτυπήσουν και τη βόρεια Εύβοια με ισχυρές βροχές, δυνατούς ανέμους και κεραυνούς. Φαινόμενα που θα καταστήσουν αδύνατη τη μετακίνηση των μαθητών προς τα σχολεία τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...