Κοινωνία

Αλγερία: Ακύρωση της συμφωνίας συνεργασίας με την Ισπανία και “πάγωμα” των τραπεζικών συναλλαγών

Σε  «πάγωμα» των συναλλαγών που αφορά το εμπόριο προϊόντων και υπηρεσιών από και προς την Ισπανία, καλεί η Ένωση Τραπεζών και Χρηματοπιστωτικών Θεσμών τους επικεφαλής των αλγερινών τραπεζικών και χρηματοοικονομικών οργανισμών.

Η ειδοποίηση αυτή έρχεται ως επακόλουθο μετά την αναστολή της συμφωνίας συνεργασίας των δύο κρατών.

Μέχρι στιγμής  δεν έχει γίνει  επίσημη ανακοίνωση για την απόφαση να παγώσουν οι τραπεζικές συναλλαγές που συνδέονται με το εξωτερικό εμπόριο προς και από την Ισπανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Αλγέρι ακύρωσε χθες τη «συμφωνία φιλίας, καλής γειτονίας και συνεργασίας» που είχε υπογράψει με τη Μαδρίτη το 2002 εξαιτίας της μεταστροφής της Ισπανίας στο ζήτημα της Δυτικής Σαχάρας, την ευθυγράμμισή της με τη θέση του Μαρόκου.

Τη 18η Μαρτίου, η ισπανική κυβέρνηση προχώρησε σε θεαματική αλλαγή στάσης ως προς την υπόθεση της Δυτικής Σαχάρας, τασσόμενη υπέρ του μαροκινού σχεδίου για την αυτονομία της περιοχής, προκαλώντας οργή στο Αλγέρι, τον κυριότερο υποστηρικτή του κινήματος της ανεξαρτησίας των Σαχράουι, του Μετώπου Πολισάριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...
Ελληνοτουρκικά 0

Φρενίτιδα στον τουρκικό Τύπο: Οι Έλληνες αναβάθμισαν τους πολλαπλούς εκτοξευτές RM-70 και από την Ρόδο-Απειλούν πλέον την Μαρμαρίδα (Βίντεο)

Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας των Τούρκων μυρίζουν πιθανή προβοκάτσια το επόμενο διάστημα στο Αιγαίο