Κοινωνία

Βιολί του 1679 πωλείται για 11 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία

Ένα σπάνιο βιολί του 1679, το οποίο ανακατασκεύασε ο φημισμένος Antonio Stradivari, θα τεθεί προς πώληση μέσω δημοπρασίας, με την τιμή εκκίνησής του να είναι τα 11 εκατομμύρια δολάρια.

Το «Hellier», όπως ονομάζεται το σπάνιο μουσικό κομψοτέχνημα, είναι κατά τους ειδικούς το κορυφαίο βιολί που δημιούργησε ο Stradivari και μάλιστα συγκαταλέγεται στα κορυφαία του είδους του.

Η δημοπρασία θα γίνει από τον οίκο Christie's στις 7 Ιουλίου και απευθύνεται φυσικά σε συλλέκτες με... γερά πορτοφόλια.

Αν η τιμή σας ξενίζει, θα πρέπει να σημειωθεί το βιολί έχει πάνω του διαμάντι και χρυσάφι ενώ αξιοσημείωτο είναι το το 1734 ο Stradivari το είχε πουλήσει στον Βρετανό Samuel Hellier αντί 40 λιρών, ποσό τεράστιο για την εποχή.

«Περιμένουμε μεγάλο ενδιαφέρον για ένα τέτοιο μουσικό όργανο επειδή είναι σπάνιο και προέρχεται από μουσείο. Η αίσθηση να ακουμπάς ένα τέτοιο βιολί είναι υπέροχη», ανέφερε ο ειδικός βιολιών του οίκου Christie's, Florian Leonhard στο Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να σημειωθεί πως τα βιολιά δια χειρός Stradivari, ξεκινούν από τα 8 εκατομμύρια δολάρια και μπορούν να φτάσουν και τα 20 εκατομμύρια δολάρια!

«Από τα 1.100 βιολιά που κατασκεύασε ο Stradivari, μόνο τα 12 έχουν τέτοιο στολισμό», πρόσθεσε ο Leonhard.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...