Κοινωνία

Καβάλα: Ποιος είναι ο φοιτητής που παίρνει μέρος σε διεθνή διαγωνισμό πληροφορικής της Microsoft

Ο 20χρονος Ανδρέας Ναλμπάντης από την Καβάλα, φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής στο ΑΠΘ, είναι ένας από τους τρεις Έλληνες που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό πληροφορικής της Microsoft Office Specialist που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Ο τριτοετής φοιτητής που σπουδάζει μηχανικός πληροφορικής κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Word, ανάμεσα στους εκατό καλύτερους απ’ όλη την Ελλάδα που διαγωνίστηκαν στο ετήσιο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist που διοργανώνει η ACTA, για την ανάδειξη των τριών πρωταθλητών που εκπροσωπούν κατ΄ έτος την Ελλάδα στον κορυφαίο διαγωνισμό πληροφορικής παγκοσμίως. Τα παιδιά που διακρίνονται διαγωνίζονται στις τρεις εφαρμογές του Office, το Word, το Excel και το PowerPoint στην έκδοση Microsoft Office 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι η δεύτερη χρονιά που ο Ανδρέας Ναλμπάντης κερδίζει το χρυσό μετάλλιο καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση πανελληνίως. Το 2021 διαγωνίστηκε στην κατηγορία Excel, όπου αναδείχθηκε πανελλήνιος πρωταθλητής αλλά λόγω των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούσαν δεν επετράπη να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και ο παγκόσμιος διαγωνισμός διεξήχθη διαδικτυακά.

Μαζί με τον Ανδρέα Ναλμπάντη τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν ακόμα ο Χρήστος Λέτσιος από τη Θεσσαλονίκη πού έλαβε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Power Point και ο Νικόλαος Ραπάνης από το Ηράκλειο Κρήτης που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Excel. Και οι τρεις πανελλήνιοι πρωταθλητές θα ταξιδέψουν με όλα τα έξοδα πληρωμένα στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνιας στο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί το τετραήμερο 24 με 27 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...