Κοινωνία

Επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ: Πώς θα γίνουν οι αιτήσεις – Οι «παγίδες» για την επιδότηση

Στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα ρεύματος που θα φτάνει έως τα 600 ευρώ. Η είσοδος και οι σχετικές δηλώσεις θα γίνονται με τους κωδικούς taxisnet.

Έτσι ανοίγει και επίσημε ο δρόμος για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως την 31η Μαΐου 2022.

  • Η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 15 Ιουνίου και θα παραμείνει ανοιχτή για 15 ημέρες.

Όπως ανέφερε χθες μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης «Η προσπάθεια είναι να ανοίξει η πλατφόρμα στις 14-15 Ιουνίου για όσους έχουν μεικτό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ, για την επιδότηση έως 600 ευρώ στα νοικοκυριά. Θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για περίπου 15 ημέρες, ώστε να κάνουν αιτήσεις όλα τα νοικοκυριά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αν το ποσό του οικογενειακού εισοδήματος για τους δικαιούχους θα είναι καθαρό και όχι μεικτό, αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες», διευκρίνισε, λέγοντας πως για το βοήθημα θα ληφθούν υπόψη τα στοιχεία εισοδήματος που αφορούν το 2020, «για να είναι ομοιόμορφη η κρίση του κράτους για το ύψος της βοήθειας».

Όπως αποσαφήνισε, «σε περίπτωση νοικοκυριών που έχουν κοινό ρολόι, η επιδότηση θα πάει σε ένα ΑΦΜ. Αν γίνουν αιτήσεις πχ από δύο, το ποσό θα μοιραστεί. Αν γίνουν αιτήσεις από πάνω από ένα νοικοκυριά, το ποσό θα δοθεί στην χρονολογικά πρώτη αίτηση που θα κατατεθεί».

Οι «παγίδες» για το επίδομα ρεύματος

  • Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η φορολογική δήλωση Ε1 2021 για ταυτοποίηση της κύριας κατοικίας με τον αριθμό παροχής ρεύματος
  • Θα ανοίξει πεδίο γι’ αυτούς που άλλαξαν τη κατοικία τους από το Δεκέμβριο του 2021 μέχρι το Μάιο του 2022
  • Ενδέχεται αλλαγή εισοδηματικών κριτηρίων
  • Αναμένεται να δοθεί παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2021
  • Φοιτητές: Υποβολή μηδενικής φορολογικής δήλωσης του 2021 (δήλωση φοιτητικής κατοικίας ως κύρια)
  • Προσοχή στη δήλωση IBAN: Ιδιοκτήτης κυρίας κατοικίας -> δικαιούχος λογαριασμού που θα δηλωθεί.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...