Κοινωνία

TikTok: Οι πιο επικίνδυνες τάσεις - Όλα για τα likes και τις προβολές

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες του Tik Tok στην Ελλάδα ανέρχονται σε 2.600.000, εκ των οποίων το 47% (τουλάχιστον δηλώνουν ότι) είναι 18 – 24 ετών, το 24% είναι 25 – 34 ετών και το 10% είναι 13 – 17 ετών, σύμφωνα με το ertnews.gr.

Πολλοί από αυτούς συμμετέχουν στις διάφορες τάσεις του TikTok, που περιλαμβάνουν συνήθως διασκεδαστικές χορευτικές ρουτίνες, μίμηση τραγουδιών ή αστεία φίλτρα, όμως κάθε τόσο εμφανίζεται και κάποια επικίνδυνη πρόκληση ή τάση.

Ο Αλέξανδρος Μέμος παρουσίασε στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ μερικές από τις τις πιο επικίνδυνες τάσεις του TikTok που έχουν γίνει viral τα τελευταία χρόνια.

Οι επικίνδυνες προκλήσεις του Tik Tok

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜILK CRATE CHALLENGE

Η πρόκληση “milk crate” ενθάρρυνε τους χρήστες του ΤikΤok να στοιβάζουν καφάσια γάλακτος ή μπύρας το ένα πάνω στο άλλο σε σχήμα πυραμίδας και να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν πάνω σε αυτά με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνουν την ισορροπία τους και να τραυματίζονται σοβαρά.

BASKETBALL BEER CHALLENGE

Η πρόκληση του «μπάσκετ με μπουκάλια μπύρας» ενθάρρυνε τους χρήστες του TikTok να τοποθετούν ένα μπουκάλι μπύρας ή ένα κουτάκι πάνω σε μία μπάλα του μπάσκετ. Στη συνέχεια να την πετάνε στο έδαφος και να προσπαθούν να πιάσουν το ποτό. Ωστόσο, μερικές αποτυχημένες προσπάθειες κατέληξαν με τα μπουκάλια να αναπηδούν στα πρόσωπα των χρηστών, αλλά και ανυποψίαστων περαστικών, τραυματίζοντάς τους.

CHA CHA SLIDE 

Η πρόκληση Cha Cha Slide είναι εμπνευσμένη από το τραγούδι του DJ Casper, αλλά σε αντίθεση με τις περισσότερες τάσεις του TikTok, αυτή δεν περιλάμβανε χορό. Ορισμένοι χρήστες οδηγούσαν το αυτοκίνητό τους κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς στον δρόμο.

https://youtu.be/mn2GXRwRGMw

BURNING MIRROR

Σε αυτήν την πρόκληση, οι χρήστες ψεκάζουν με εύφλεκτο υγρό έναν καθρέφτη και μετά του βάζουν φωτιά με σκοπό να φτιάξουν όμορφα φλεγόμενα σχήματα όπως καρδιά, αστέρι κλπ. Πολλοί από αυτούς καταλήγουν τελικά με εγκαύματα στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ