Κοινωνία

Μαχαιριά στην καρδιά για τα νοικοκυριά η ακρίβεια: Το σουβλάκι αγγίζει τα 4 ευρώ

  Μια από τις δυσκολότερες περιόδους διανύουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς το μπαράζ ανατιμήσεων προς τα πάνω σε ενέργεια, καύσιμα και τρόφιμα συνεχίζονται. Οι ασφυκτικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν επιτρέπουν στους καταναλωτές να και ιδιοκτήτες να ανταποκριθούν ακόμα και στα βασικά.

Το μπαράζ αυξήσεων που καταγράφεται στην αγορά έχει επηρεάσει όχι μόνο τις πρώτες ύλες, αλλά και προϊόντα που στο πρόσφατο παρελθόν αποτελούσαν την «φθηνή» λύση, όπως το σουβλάκι. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, το μπαράζ ανατιμήσεων θα οδηγήσει σε νέες αυξήσεις, κάνοντάς το να φτάσει στην αστρονομική τιμή των 4 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας στο OPEN, ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στο Χαϊδάρι Άρης Χρονόπουλος στις αρχές του χρόνου το τυλιχτό κόστιζε 2,70 ευρώ, στη συνέχεια αναγκάστηκε να το αυξήσει τον Μάρτιο στα 3 ευρώ και τον επόμενο μήνα θα φτάσει τα 3,30 ευρώ. Μάλιστα περιέγραψε τη δυσαρέσκεια που έχει ο κόσμος ωστόσο εξήγησε ότι οι συγκεκριμένες ανατιμήσεις αποτελούν μονόδρομο λόγω των αλεπάλληλων αυξήσεων στην τροφοδοσία τις οποίες βιώνουν οι επιχειρήσεις εστίασης.

Μάλιστα, περιγράφοντας το πώς επηρεάζονται οι επιχειρήσεις ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά για το ηλιέλαιο ότι τον Φεβρουάριο αγόραζαν με 1.40 ευρώ το δεκάλιτρο και σήμερα κοστίζει 3.20 το κιλό. Αντίστοιχα μεγάλες είναι οι ανατιμήσεις σε κρέατα και πίτες.

Δείτε το βίντεο του Open

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές