Κοινωνία

Άνδρες της ασφάλειας του Μπάιντεν ενεπλάκησαν σε επεισόδιο σε κατάσταση μέθης στη Ν.Κορέα

Δύο πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που είχαν ακολουθήσει τον Τζο Μπάιντεν στο ταξίδι του στην Ασία πήραν εντολή να επιστρέψουν στις ΗΠΑ αφού ο ένας κατηγορήθηκε ότι επιτέθηκε μεθυσμένος σε έναν Νοτιοκορεάτη μια ημέρα πριν φτάσει ο πρόεδρος στη Σεούλ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ένας αξιωματούχος της αστυνομίας της περιοχής Γιονγκσάν είπε στο Reuters ότι ένας από τους πράκτορες συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης αφού τσακώθηκε για ένα ταξί. Ένας Αμερικανός αξιωματούχος αμφισβήτησε ότι το άτομο κρατήθηκε ή συνελήφθη, λέγοντας μόνο ότι «εξετάστηκε» από Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους.

Ο αξιωματούχος είπε ότι ο άλλος πράκτορας που εμπλέκεται στη διαμάχη δεν ερευνάται για παράπτωμα. «Η Μυστική Υπηρεσία γνωρίζει ένα περιστατικό εκτός υπηρεσίας με δύο υπαλλήλους που μπορεί να αποτελούν πιθανές παραβιάσεις πολιτικής», δήλωσε ο Άντονι Γκουλιέλμι, εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τα άτομα θα επιστρέψουν αμέσως πίσω στη θέση τους και θα τεθούν σε διοικητική άδεια. Δεν υπήρξε καμία επίπτωση στην επίσημη επίσκεψη."

Το περιστατικό συνέβη έξω από το ξενοδοχείο Grand Hyatt, όπου επρόκειτο να μείνει ο Μπάιντεν καθώς ξεκινούσε το ταξίδι του στις 20-24 Μαΐου στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Ο Μπάιντεν έφτασε στη Σεούλ το βράδυ της Παρασκευής.

Η Μυστική Υπηρεσία είναι η υπηρεσία των ΗΠΑ που φρουρεί τον πρόεδρο και τον Λευκό Οίκο. Μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας έχουν εμπλακεί περιοδικά στο παρελθόν σε επεισόδια για κακή συμπεριφορά στο εξωτερικό. Το 2012, 11 πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας στάλθηκαν στο σπίτι από την Κολομβία για υποτιθέμενη «ανάρμοστη συμπεριφορά» που αφορούσε διαφωνίες με ιερόδουλες πριν από μια επίσκεψη του τότε προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός TV Chosun της Νότιας Κορέας που ανέφερε πρώτος το περιστατικό στη Σεούλ, είπε ότι ο ύποπτος ήταν γύρω στα 30 και συνελήφθη αφού ένας συνάδελφός του στο ξενοδοχείο κάλεσε την αστυνομία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...