Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Aπέσπασε με απάτες 32.550 ευρώ – Θύματα σε Θεσσαλονίκη, Άνδρο, Σπέτσες και Κρήτη

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο απατεώνας με «ορμητήριο» την Κρήτη, από τις 10 Ιανουαρίου 2022 έως και τις 24 του ίδιου μήνα, διέπραξε τέσσερις απάτες μέσω υπολογιστή στο Ηράκλειο, την Άνδρο, τις Σπέτσες και τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους ισάριθμους ανυποψίαστους ανθρώπους και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, τους έπεισε να εγκαταστήσουν πρόγραμμα στον υπολογιστή τους, αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε αυτούς και στη συνέχεια αποσπώντας τραπεζικούς κωδικούς αφαίρεσε χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, συνολικού ύψους 32.550 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου Κρήτης ενώ για τις τέσσερις αυτές υποθέσεις σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος του άνδρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή στους «πονηρούς» του διαδικτύου 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, από άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι υπηρεσιών), ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.

Επίσης να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ