Κοινωνία

Πάτρα: Σε ψυγείο με τρόφιμα βρέθηκε το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας

Ερωτήματα που πληθαίνουν μετά την αποκάλυψη ότι βρέθηκε στο Καραμανδάνειο φιαλίδιο αίματος της 9χρονης Τζωρτζίνας, που είχε ληφθεί πριν το θάνατό της. 

Πληροφορίες του tempo24.news αναφέρουν ότι το φιαλίδιο με το αίμα του άτυχου παιδιού από την Πάτρα βρισκόταν τοποθετημένο σε ψυγείο που υπάρχει στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, και όχι στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο. Πρόκειται μάλιστα για ψυγείο που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση διάφορων σκευασμάτων, γενικής χρήσης, ενώ πολλές φορές το χρησιμοποιούν και οι γιατροί της κλινικής για να συντηρήσουν… τα γεύματά τους.

Το αίμα που περιέχει το φιαλίδιο, όπως μεταδίδει το tempo24.news,  είχε ληφθεί από την 9χρονη Τζωρτζίνα, στις 8 Απριλίου 2021 για έναν τυπικό μικροβιολογικό έλεγχο, για τα επεισόδια σπασμών που μετέφερε η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, κατά την εισαγωγή του παιδιού στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το δείγμα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα έπρεπε να έχει απορριφθεί μετά από ένα 24ωρο, γι΄αυτό και η ύπαρξή του προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Το φιαλίδιο ανακαλύφθηκε – όπως αναφέρει το tempo24.news – μετά την παράδοση της έκθεσης από τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη στην 18η Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και όπως φαίνεται ζητήθηκε να γίνει έρευνα στο νοσοκομείο προκειμένου να εξακριβωθεί αν υπάρχει οτιδήποτε μπορεί να φέρει γενετικό υλικό της μικρής Τζωρτζίνας. Λίγες ημέρες αργότερα, εντοπίστηκε το συγκεκριμένο φιαλίδιο, ξεχασμένο στο ψυγείο της Παιδιατρικής.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως για αυτή την εξέλιξη, ενώ το φιαλίδιο μεταφέρθηκε την Πέμπτη (19.05.2022) από το Καραμανδάνειο στην Αθήνα από ειδική εταιρία, συνοδεία κλιμακίου του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ