Κοινωνία

Σχολεία: Ποιες απουσίες μαθητών δεν προσμετρώνται

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη λήξη των μαθημάτων στα σχολεία και γι’ αυτό έχει ξεκινήσει η προσμέτρηση των απουσιών των μαθητών καθώς αποτελεί ένα από τα κριτήρια για τον προβιβασμό στην επόμενη τάξη.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Παιδείας έστειλε εγκύκλιο στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης και στα σχολεία με διευκρινίσεις σχετικά με το ποιες απουσίες μαθητών από τα σχολεία δεν πρέπει να προσμετρηθούν και μπορεί να ακυρωθούν.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο πρόκειται για απουσίες που έγιναν για λόγους ανώτερης βίας από τα σχολεία ή σχολικές αθλητικές δραστηριότητες. Το κείμενο της εγκυκλίου που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Απουσίες οι οποίες έχουν καταχωρισθεί ή θα καταχωρισθούν και δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας ή σχολικές αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνονται υπό την εποπτεία και έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ. π.χ. συμμετοχή σε πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες, δεν θα προσμετρηθούν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών από τον Σύλλογο Διδασκόντων κατά το σχολικό έτος 2021-22».

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη εγκύκλιος είχε εκδοθεί και τον Ιανουάριο με αφορμή τότε την τηλεκπαίδευση προκειμένου να διευκρινιστεί ότι απουσίες που οφείλονται σε αντικειμενικούς λόγους και συγκεκριμένη αιτιολογία, όπως π.χ. διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, δεν θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στην τελική προσμέτρηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολεία: Πότε κλείνουν για το καλοκαίρι 2022

  • Λήξη μαθημάτων νηπιαγωγείων - δημοτικών σχολείων: 15 Ιουνίου 2022.
  • Λήξη μαθημάτων γυμνασίων: 30 Μαΐου 2022.
  • Λήξη μαθημάτων όλων των τάξεων των γενικών και των επαγγελματικών ημερήσιων και εσπερινών λυκείων: 20 Μαΐου 2022.
  • Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων: 3 Ιουνίου 2022.
  • Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων: 2 Ιουνίου 2022.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ