Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κάτω Πατήσια: Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του 14χρονου (βίντεο)

Ο 14χρονος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του και απαγχονίστηκε με μια ζώνη. Την έδεσε στην κουκέτα του δωματίου του, μέσα στο σπίτι όπου έμενε με τη μητέρα και τον αδερφό του, πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του και κρεμάστηκε.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, χρειάστηκε πέντε έως επτά λεπτά για να αφήσει το 14χρονο αγόρι την τελευταία του πνοή.

Ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται από τις τοξικολογικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα συνταχθεί η ιατροδικαστική έκθεση. Σήμερα, Τετάρτη 18/5, αναμένεται να γίνει η κηδεία του ανηλίκου μαθητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Ερωτική απογοήτευσή, bullying ή «blackout challenge» είναι τα τρία ενδεχόμενα τα οποία εξετάζουν οι Αρχές, που αναζητούν απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη με τον νεαρό μαθητή που εντοπίστηκε απαγχονισμένος από τους γονείς του μέσα στο δωμάτιό του.

Ο θάνατος του αγοριού προκάλεσε την άμεση επέμβαση της Δικαιοσύνης, με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών να δίνει εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρτικής εξέτασης για το ποινικό αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

«Θα τα πούμε αύριο»

«Θα τα πούμε αύριο» είχε πει στους συμμαθητές του την τελευταία ημέρα που τον είδαν.

Σχετικά με τα περιστατικά bullying στο σχολείο, μαθητής αναφέρει πως: «Δεν ξέρω πολλά. Ίσως γινόντουσαν πολλά στα παρασκήνια. Δεν θέλω να κάνω υποθέσεις. Δυστυχώς σε όλο τον κόσμο γίνεται bullying και στα περισσότερα σχολεία. Δεν θα ήταν το δικό μας ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο.

Ως ένας πολύ ευγενικό και καλό παιδί περιγράφουν και άλλοι συμμαθητές του τον 14χρονο. «Δεν πείραζε ποτέ κανέναν. Ήταν από το καλύτερα παιδιά που είχα δει. Ήταν χαρά θεού», σχολιάζει ένας ακόμη από τους συμμαθητές του.

Σχετικά με τα περιστατικά bullying ο ίδιος αναφέρει: «Υπήρχαν παιδιά που τον πείραζαν και τον απειλούσαν, τον χτυπούσαν. Μάλλον όλα αυτά επειδή ήταν πιο αδύναμος και ήθελαν να δείξουν ότι είναι πιο δυνατοί από αυτόν».

«Είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι» αναφέρει προσθέτοντας πως δεν ήταν βίαιο παιδί και δεν θα σήκωσε ποτέ χέρι να χτυπήσει κάποιον. «Δεν είχε αναφέρει σε κανέναν υπεύθυνο τίποτα. Ούτε ο διευθυντής ήξερε τίποτα ούτε οι δάσκαλοι» αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ήταν ένα αγαπητό παιδί και αληθινό “θηρίο”, με ύψος περίπου 1,70 και πολύ μεγάλη μυϊκή διάπλαση. Κανείς δεν θα μπορούσε, πιστεύω, να του κάνει bullying», ανέφερε μιλώντας στην ιστοσελίδα loutraki365.gr o Θωμάς Χαραλαμπής, προπονητής του αγοριού, ο οποίος είχε επικοινωνήσει μαζί του λίγες ώρες πριν την αυτοκτονία.

Ο 14χρονος, όπως και ο μεγαλύτερος αδελφός του, ήταν αθλητής Παγκρατίου και μέλος της ομάδας του «Θησέα» Κάτω Πατησίων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον προπονητή, ο νεαρός ήταν ευδιάθετος και σχεδίαζε να παραβρεθεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που ήταν προγραμματισμένο το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λουτράκι, για να παρακολουθήσει αγώνα του αδελφού του, που συμμετείχε στη διοργάνωση.

Το blackout challenge

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι «Βlackout Challenge» που εκτιμάται πως είναι ένα από τα ενδεχόμενα που ο 14χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του ένας συμμαθητής του σχολιάζει στο in: «Έχει γίνει trend στην κοινωνία. Το κάνουν πολλά παιδιά, αν και στο σχολείο μας δεν είχε ακουστεί να το έχει κάνει κάποιο παιδί».

«Δένεις κάτι στο λαιμό σου και προσπαθείς να το λύσεις χωρίς να πνιγείς», περιγράφει το παιχνίδι ο ίδιος. «Δένεις κάποιοι σεντόνι ή πετσέτα. Το βγάζεις ένα βίντεο και μετά το ανεβάζεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαχαίρια και συμμορίες

Οι δάσκαλοι και ο διευθυντής φαίνεται να μην γνωρίζουν ωστόσο τι γίνεται στον σχολικό χώρο με τους γονείς να δηλώνουν ανήσυχοι για τα παιδιά τους, κάνοντας λόγο ακόμα και για μαχαίρια εντός του σχολικού χώρου.

«Έχουμε ακούσει πως υπάρχει συρτάρι με πεταλούδες, με μαχαίρια, τέτοια πράγματα. Σαν γονιός φοβάμαι πάρα πολύ για το παιδί μου. Τον χειμώνα που έγινε κατάληψη ήταν ανοιχτή μόνο η πίσω πόρτα. Εμείς, οι γονείς, είχαμε πάρει τηλέφωνο την Αστυνομία να έρθει. Πού ήταν ο γυμνασιάρχης, πού ήταν οι εκπαιδευτικοί;» αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα ενός μαθητή του συγκεκριμένου γυμνασίου. Σε ό,τι αφορά στο θάνατο του 14χρονου η ίδια σχολιάζει «το περιστατικό μας έχει σοκάρει».

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ