Κοινωνία

Κάτω Πατήσια: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την αυτοκτονία 12χρονου

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση θα διενεργηθεί για το θάνατο του 12χρονου αγοριού στα Κάτω Πατήσια, που βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιο του από τους γονείς του. Την εντολή για τη διενέργεια της έρευνας για το τι οδήγησε το παιδί στην αυτοκτονία έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η εισαγγελική έρευνα θα διενεργηθεί από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και αντικείμενο της θα είναι να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το τποινικό αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο το βράδυ της Παρασκευής από τους γονείς του οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το παιδί είχε ήδη φύγει από τη ζωή. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι η πράξη του αυτή να είναι αποτέλεσμα συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media Tik Tok, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Η «πρόκληση» αυτή ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα. Ωστόσο, φαίνεται πως η συγκεκριμένη πρόκληση έχει αποβεί μοιραία αρκετές φορές στο παρελθόν, με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ