Κοινωνία

«Μέντωρ»: Στο “φως” σημαντικά ευρήματα από το ναυάγιο του Έλγιν

Δύτες αρχαιολόγοι ανέλκυσαν ένα τμήμα από το κουφάρι του πλοίου, που βυθίστηκε το Σεπτέμβριο του 1802 έξω από το λιμάνι του Αβλέμονα, στα Κύθηρα.

Επρόκειτο για ένα από τα πλοία που είχε χρησιμοποιήσει ο Λόρδος Έλγιν για την μεταφορά των αρχαιοτήτων, που είχε αποσπάσει μεταξύ άλλων και από τα μνημεία της Ακρόπολης. Τα κιβώτια πάντως με τα κλεμμένα τα είχε ανελκύσει δύο χρόνια αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν έχουμε ευρήματα με τις αρχαιότητες που μετέφερε. Φέτος βρήκαμε αρκετά αντικείμενα από αυτά που ανήκαν στους επιβάτες και το πλήρωμα, όπως επίσης και αντικείμενα από τον εξαρτισμό του πλοίου» τόνισε ο αρχαιολόγος-αναπληρωτής προϊστάμενος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, Δημήτρης Κουρκουμέλης.

Βρέθηκαν επίσης δύο μεγάλα τμήματα σχοινιών, ένα εξάρτημα ναυτικού εξάντα, δύο χρυσά νομίσματα Ολλανδίας, αλλά και κοσμήματα επιβατών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...