Κοινωνία

Ζελένσκι: Ο Μακρόν μου πρότεινε να παραχωρήσω εδάφη στον Πούτιν για να τελειώσει ο πόλεμος

Σοβαρότατο «θέμα» φαίνεται πως έχει προκύψει ανάμεσα σε Κίεβο και Παρίσι, μετά την επικοινωνία που είχε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Όλα ξεκίνησαν με την φερόμενη πρόταση του Μακρόν στον Ζελένσκι προκειμένου η Ουκρανία να κάνει υποχωρήσεις στον Βλαντιμίρ Πούτιν για την εδαφική της ακεραιότητα, ώστε να υπάρξει λύση στην πολεμική σύρραξη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το έγκυρο γαλλικό BFMTV, ουκρανικά μέσα μετέδωσαν εικόνες από συνέντευξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ιταλική τηλεόραση, όπου δήλωσε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε αυτή την πρόταση, με την οποία το Κίεβο διαφωνεί κάθετα.

«Μου φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό. Δεν είμαστε έτοιμοι να σώσουμε κάτι ή κάποιον και να χάσουμε εδάφη για αυτό. Πρόκειται περί χαμένου χρόνου» είπε για να προσθέσει ότι αρκετοί ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ψάξει την προσέγγιση με τον Πούτιν, το οποίο συνέκρινε εκ νέου με τον Χίτλερ, λέγοντας ότι και σε εκείνον επετράπη να σκέφτεται την δημιουργία νέων συνόρων στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Ρωσία έδειξε στις 24 Φεβρουαρίου ότι δεν ενδιαφέρεται για υποχωρήσεις και ότι θα καταλάβει όποια εδάφη αποφασίσει. Και ο Εμανουέλ δεν χρειάζεται να κάνει καμία διπλωματική δουλειά. Έγινε πρόεδρος, τον στήριξα, αλλά χωρίς άλλα βήματα η ιστορία δεν θα συγχωρήσει κάτι τέτοιο» πρόσθεσε.

Αντίδραση από το Ελιζέ

Το γαλλικό δίκτυο BFMTV επικοινώνησε με το προεδρικό μέγαρο, με πηγή του Ελιζέ να απορρίπτει τα σχόλια του Κιέβου και να επισημαίνει ότι ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε με την Ρωσία πίσω από την πλάτη της Ουκρανίας.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει συζητήσει τίποτα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς τη συμφωνία του προέδρου Ζελένσκι και δεν έχει ζητήσει ποτέ από τον πρόεδρο Ζελένσκι υποχωρήσεις. Πάντα λέει ότι είναι στο χέρι των Ουκρανών να αποφασίσουν τους όρους της διαπραγμάτευσης» αναφέρει σχετικά η πηγή.

Ωστόσο, η εν λόγω απάντηση προκαλεί αρκετά ερωτήματα. Όπως φαίνεται στην εν λόγω απάντηση, το Ελιζέ αναφέρει ότι «δεν διαπραγματεύτηκε με την Ρωσία πίσω από την πλάτη της Ουκρανίας», δεν διαψεύδει όμως ότι ο Μακρόν ζήτησε από τον Ζελένσκι να παραδώσει εδάφη…

Κλιμάκωσε ο Ζελένσκι

Παρ’ όλα αυτά ο Ζελένσκι προχώρησε και σε κλιμάκωση υποστηρίζοντας ότι ο γάλλος πρόεδρος δεν θέλει να χάσει την όποια αποδοχή έχει από τον Βλαντιμίρ Πούτιν όσο διαρκεί η σύγκρουση.

«Δεν πρέπει να ψάχνουμε τρόπους για να δραπετεύσει η Ρωσία και ο Μακρόν αυτό κάνει από ματαιοδοξία. Ξέρω ότι ήθελε να πετύχει αποτελέσματα στην μεσολάβησή του, αλλά δεν τα κατάφερε. Μέχρι να κατανοήσει η Ρωσία τι ακριβώς χρειάζεται δεν θα ψάξει καμία διέξοδο» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...