Κοινωνία

Επιτροπή Αγώνα Διανομέων: Στα κάγκελα οι νελιβεράδες για τις απλήρωτες βενζίνες

Το εκρηκτικό κόστος των καυσίμων επωμίζονται οι διανομείς όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα, με αποτέλεσμα τα έξοδα κίνησης να μειώνουν το ήδη πενιχρό μεροκάματό τους έως και κατά 20%.

Όπως καταγγέλλουν, με το έτσι θέλω οι εργοδότες – επιχειρήσεις – πλατφόρμες στην εστίαση δεν καταβάλουν αποζημίωση καυσίμων στους διανομείς. Η Επιτροπή Αγώνα επισημαίνει ότι τα φιλοδωρήματα των πελατών δεν είναι αποζημίωση καυσίμων και ζητούν νομοθετική παρέμβαση ώστε να θεσμοθετηθεί αποζημίωση καυσίμων με τουλάχιστον 0,03 λίτρα/χλμ επί τη μέση τιμή βενζίνης ανά περιοχή και με πραγματική χιλιομέτρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα ζητούν η αποζημίωση καυσίμων να είναι μηνιαία, αφορολόγητη, ακατάσχετη, να αναγράφεται στην μισθοδοτική κατάσταση και να είναι διεκδικήσιμη μέσω ΣΕΠΕ.

«Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι» επισημαίνει η Επιτροπή Αγώνα των διανομέων που καλεί σε μοτοπορεία την Τετάρτη 25 Μαΐου, 10:30 το πρωί, στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το σχέδιο “Ιμπραήμ”σε εξέλιξη - Ελληνίδα πολύτεκνη μητέρα βάζει τα “ γυαλιά” σε υπουργό και πολιτική ελίτ της χώρας για την υπογεννητικότητα

Είμαστε σε πορεία εθνοτικού αφανισμού- Απαιτούνται μέτρα πραγματικής στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δραστική...
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ-Στα μουλωχτά Τουρκία και Συρία συμμετέχουν σε μυστικές συνομιλίες και συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Έρχεται νέος αιφνιδιασμός για Κύπρο-Ελλάδα στην Μεσόγειο ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει και από την πλευρά της Λιβύης στην...