Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Προσπάθησαν να ληστέψουν οδηγό ταξί υπό την απειλή όπλου

Όλα ξεκίνησαν στις 22:30, όταν ο 57χρονος οδηγός ταξί παρέλαβε τα δύο άτομα από την Λ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο ύψος της Μαρτίου και του ζήτησαν να τους πάει έως την περιοχή της Περαίας, μια απόσταση περίπου 15-20 χιλιομέτρων.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, όπως εξηγεί στο protothema.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί «Ερμής» Κλήμης Λεοντιάδης, οι δύο πελάτες είπαν στον οδηγό να τους αφήσει σε μία ερημική τοποθεσία της Θέρμης. Μόλις το όχημα σταμάτησε, ο ένας από τους δύο δράστες που κάθονταν στα πίσω καθίσματα, έβγαλε ένα μαχαίρι και το κόλλησε στον λαιμό του οδηγού, ζητώντας τα χρήματα που είχε επάνω του και απειλώντας τον πως σε διαφορετική περίπτωση θα του κάνει κακό.

Ο 57χρονος, παρά το γεγονός ότι αιφνιδιάστηκε από τους δράστες, δεν έχασε την ψυχραιμία του και αντέδρασε άμεσα. Κατάφερε να ανοίξει την πόρτα του οχήματος, να ξεφύγει από τα δύο άτομα και στη συνέχεια να ειδοποιήσει το «κέντρο» και την αστυνομία.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι συνάδελφοί του που έλαβαν το σήμα «SOS», ξεκίνησαν για την ερημική τοποθεσία στην οποία βρισκόταν και κατάφεραν να τον εντοπίσουν μέσα σε λίγα λεπτά. Το ίδιο και οι δυνάμεις της αστυνομίας που αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς ο οδηγός διέτρεχε άμεσο κίνδυνο, έβαλαν ως προτεραιότητα το περιστατικό και έφτασαν ταχύτατα στο σημείο που είχαν κληθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Κατά το χρονικό διάστημα αυτό, ο οδηγός ταξί είχε καταφέρει να ακινητοποιήσει τον έναν από τους δύο δράστες, 39 ετών, ο οποίος συνελήφθη αργότερα από τους αστυνομικούς, ενώ ο δεύτερος τράπηκε σε φυγή.

«Αυτό που λέμε πολλές φορές σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μην αντιστεκόμαστε, καθώς δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει κάποιος που κρατάει μαχαίρι. Ο συνάδελφος αντιστάθηκε, ξέφυγε, μπόρεσε να καλέσει το κέντρο και να ενημερώσει την αστυνομία που ήρθε εγκαίρως. Παράλληλα, οι συνάδελφοι που έλαβαν το σήμα «SOS» και βρισκόντουσαν κοντά, έφτασαν και εκείνοι γρήγορα στο σημείο», αναφέρει ο κ. Λεοντιάδης.

Όπως του μετέφερε το θύμα, οι δράστες μιλούσαν καθαρά ελληνικά και πιθανότατα ήταν χρήστες ναρκωτικών ουσιών, ενώ και ο δεύτερος που κατάφερε να ξεφύγει και αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. είναι περίπου 40 ετών. «Ο συνάδελφος αντέδρασε γρήγορα και προσπάθησε να βγει έξω από το ταξί. Ο ένας άρχισε να τρέχει και τον άλλον κατάφερε να τον ακινητοποιήσει. Πέρα από το σοκ και τις εκδορές που φέρει στον λαιμό ο οδηγός, είναι καλά στην υγεία του», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Σωματείου ιδιοκτητών ταξί.

Σημειώνεται ότι, από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, μαζί με ένα ακόμα άτομο, πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας αφαίρεσαν με χρήση σωματικής βίας και απειλή αιχμηρού αντικειμένου από 34χρονο ημεδαπό, προσωπικά του αντικείμενα καθώς και μια τραπεζική κάρτα.

Συχνά τα περιστατικά ληστειών με θύματα οδηγούς ταξί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη δεν είναι το μοναδικό καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη έχουν πέσει θύματα ληστείας ακόμα και άγριου ξυλοδαρμού.

Ένα μόνο από τα τελευταία περιστατικά, όπως αναφέρει ο κ. Λεοντιάδης, συνέβη πριν από λίγο διάστημα, όταν ένα οδηγός ταξί έπεσε θύμα ληστείας από ένα ζευγάρι που είχε επιβιβαστεί στο ταξί του μαζί με ένα παιδί.

Το συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή του Δενδροποτάμου και τότε οι δράστες ξυλοκόπησαν άγρια τον οδηγό, ο οποίος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, του πήραν ότι χρήματα είχε και μέχρι σήμερα αναζητούνται από την αστυνομία.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα πάμπολλα περιστατικά που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, ο οδηγός ταξί, Παύλος Δεληπετρίδης, τονίζει στο protothema.gr, ότι αίτημα πολλών συναδέλφων του είναι να τοποθετηθούν κάμερες στα ταξί οι οποίες θα λειτουργούν, ουσιαστικά, ως «μαύρο κουτί» και το υλικό που θα καταγράφουν θα μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο από τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές σε περιπτώσεις που κρίνεται ότι είναι ανάγκη, όπως για παράδειγμα ο εντοπισμός των δραστών. Επιπλέον, ένα τέτοιο μέτρο, θα λειτουργούσε αποτρεπτικά και θα μείωνε σημαντικά το ποσοστό ληστειών και επιθέσεων με θύματα οδηγούς ταξί, αναφέρει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ