Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μυστήριο με κλεμμένο Ρόλεξ που βρέθηκε από την Δανία στην Αθήνα – Πώς έφτασαν στα ίχνη του (βίντεο)

Το πανάκριβο ρολόι κλάπηκε από μία από τις πιο εντυπωσιακές στα εγκληματολογικά χρονικά συμμορίες κακοποιών. Τους περίφημους «Ροζ Πάνθηρες».

Εντοπίστηκε στην Ελλάδα. Τυχαία. Λόγω μίας επισκευής και η τωρινή ιδιοκτήτριά του έμεινε με ανοιχτό το στόμα όταν το κοσμηματοπωλείο που είχε δώσει το ρολόι της την ενημέρωσε πως το πανάκριβο ρόλεξ είχε κλαπεί πριν από 5 χρόνια.

Το rolex των 85.000€

Χρυσό από πάνω ως κάτω, στη φωτογραφία των εγκληματολογικών εργαστηρίων η ώρα έχει σταματήσει στις 2 παρά 6 πρώτα λεπτά. Ο δείκτης της ημερομηνίας είναι στο 30 και η ημέρα γράφει Δευτέρα.

Το καντράν σε μαύρη επιφάνεια με τους ωροδείκτες από πολυτίμους λίθους εκπέμπει φινέτσα και πολυτέλεια.

Συνολικά, 10 πολύτιμοι λίθοι κοσμούν το Rolex. Είναι παντού εκτός από την ώρα 12 και 3 που είναι οι ενδείξεις ημέρας και ημερομηνίας

Η στεφάνη του ρολογιού επίσης είναι διακοσμημένη με πολύτιμους λίθους. 48 διαμάντια που λάμπουν δεμένα το ένα πάνω στο άλλο.

Το χρυσό μπρασελέ, 18 καρατίων του ρολογιού είναι κομμένο στη φωτογραφία και κάτω αριστερά στην κάσα του ρολογιού διακρίνεται μία μικρή γρατζουνιά.

Η τιμή του σε καινούργια μορφή φτάνει τα 85.000€, μεταχειρισμένο η ιδιοκτήτριά του το αγόρασε όπως είπε στις Αρχές πολύ φτηνότερα.

Σήμερα, καινούργιο, κάνει σε γνωστό κατάστημα 76.400 δολάρια.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το Mega

 

Πώς βρέθηκε στην Αθήνα

Το Rolex των 85000 ευρώ είχε κλαπεί στην Κοπεγχάγη της Δανίας το 2017.

Ήταν μία ληστεία που είχε κάνει τα ΜΜΕ να στρέψουν για πολλές ημέρες το ενδιαφέρον τους στην πρωτοφανή ληστεία με κλοπιμαία δεκάδες ρολόγια και εκτιμώμενη λεία εκατομμυρίων ευρώ.

Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα και το κοσμηματοπωλείο στη Δανία όπως όλες οι πληροφορίες έλεγαν, είχε μπει στο στόχαστρο της περίφημής συμμορίας που ονομάζεται «Ροζ Πάνθηρες».

Συνολικά είχαν αφαιρεθεί 50 ρολόγια. Το Rolex Oyster Perpetual ήταν ένα από αυτά. Η σημερινή του κάτοχος αποκάλυψε την πορεία του στις Αρχές που τώρα θα το χρησιμοποιήσουν για να βρουν την άκρη του νήματος και για τα άλλα ρολόγια

Το ρολόι αγοράστηκε μεταχειρισμένο σε δελεαστική τιμή στην Αλβανία. Το πώς βρέθηκε εκεί από τη Δανία παραμένει μυστήριο. Το σίγουρο είναι πως η κάτοχός του το έφερε στην Αθήνα πιστεύοντας πως απλά είχε αγοράσει ένα μεταχειρισμένο ρολόι σε καλή τιμή σαν μία καλή επένδυση.

Η 35χρόνη κάτοχος του ρολογιού ανυποψίαστη για την ιστορία του το πήγε για επισκευή και τότε όλα αποκαλύφθηκαν αφού κάθε ρολόι έχει ταυτότητα όπως θα μας πει ο ωρολογοποιος Αντώνης Τρύφων

«Μαρκαρισμένα» όλα τα rolex

Το πανάκριβο ρολόι κόσμημα όπως και όλα τα ακριβά ρολόγια έχει έναν μοναδικό σειριακό αριθμό που το ταυτοποιεί απόλυτα. Πολλοί ιδιοκτήτες  προσπαθούν μόνοι τους βάζοντας την σχετική πληροφορία στο διαδίκτυο να βρουν το ρολόι τους.

Στο κοσμηματοπωλείο που η 35χρονη πήγε το ρολόι αμέσως η βάση δεδομένων χτύπησε όταν ο σειριακός αριθμός πέρασε στο σύστημα.

Το κατάστημα στη Δανία όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση είχε αμέσως μετά την ληστεία με τους «Ροζ Πάνθηρες» ενημερώσει την βάση δεδομένων και έτσι οι αρχές μπορούσαν να ξέρουν την ιστορία του ρολογιού.

Τώρα οι Αρχές συνεχίζουν το κυνηγητό των πανθήρων μία συμμορίας που τα μέλη της Βαλκάνιοι όλοι εκτιμάται πως είναι έως και 300 άτομα δραστηριοποιούνται από τοι 2003 και έχουν αδυναμία στις κλοπές κοσμημάτων και έργων τέχνης με τα περισσότερα μέλη να είναι ασύλληπτα έχοντας κλέψει κοσμήματα ρολόγια και πίνακες που κάνουν εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ