Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Eurovision 2022: Προκλητική ερώτηση στην Αμάντα Γεωργιάδη - Επέμβαση από την ΕΡΤ

Σε ιδιαίτερα άβολη θέση ήρθε η Αμάντα Γεωργιάδη από ερώτηση δημοσιογράφου, μετά το τέλος της δεύτερης πρόβας της στη σκηνή της Eurovision το απόγευμα της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, μια ερώτηση με ρατσιστικό περιεχόμενο δέχτηκε η εκπρόσωπος της Ελλάδας, αφού ένας δημοσιογράφος από την Πολωνία ρώτησε γιατί οι Έλληνες διοργανωτές επιλέγουν τα τελευταία χρόνια Ελληνίδες της ομογένειας για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είσαι Ελληνίδα αλλά και Νορβηγίδα. Και κάποιες από τις προκατόχους σου δεν ήταν επίσης 100% Ελληνίδες, ήταν από Καναδά, Ολλανδία. Τι πιστεύεις για αυτή τη στρατηγική να φέρνουν πίσω οι διοργανωτές Ελληνίδες από όλον τον κόσμο Υπάρχει κάποιο κρυμμένο μήνυμα;» ρώτησε ο ρεπόρτερ, με την αμηχανία της εκπροσώπου της Ελλάδας να είναι εμφανής.

Η Αμάντα έμεινε άφωνη, μέχρι που επενέβη η υπεύθυνη της ελληνικής αποστολής, η οποία τόνισε ότι "αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το ταλέντο τους" και όχι η καταγωγή και οι ρίζες τους.

Η συγκεκριμένη ερώτηση προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων και χαρακτηρίστηκε -όπως είναι λογικό- ρατσιστική.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...