Κοινωνία

Σοβαρή καταγγελία: Στρατιωτικοί στην Ρόδο "έκαναν" τους αστυνομικούς και ξυλοκόπησαν τρεις νεαρούς

Πρωτοφανής υπόθεση αντιποίησης αρχής από τέσσερις στρατιωτικούς που παρίσταναν τους αστυνομικούς και κατά την διάρκεια «ελέγχου» ξυλοφόρτωσαν άγρια τρία άτομα, απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την Ρόδο, όπως αναφέρει η efsyn.gr.

Παρότι το αδιανόητο περιστατικό συνέβη ανήμερα του Πάσχα η υπόθεση άρχισε να απασχολεί την κοινή γνώμη του νησιού των Ιπποτών από την περασμένη Παρασκευή, οπότε ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας της Ρόδου ο ενός από τους δράστες. Την ίδια μέρα η τοπική κοινωνία ενημερώθηκε από την εφημερίδα «Δημοκρατική» ότι «Αλητήριοι παριστάνουν τους αστυνομικούς και δέρνουν κόσμο!», αφού ως τότε δεν είχε γίνει γνωστό ότι οι ψευτο-αστυνομικοί που χτύπησαν τα ηλικίας 28 έως 30 ετών θύματά τους ήταν στρατιωτικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τέσσερις δράστες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έδρασαν στις 5:30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Οι τρεις νεαροί άνδρες είχαν διασκεδάσει το Μεγάλο Σάββατο στη Μεσαιωνική Πόλη, όταν την ανωτέρω ώρα οι δράστες τους πλησίασαν έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ.

Υποδυόμενοι τους αστυνομικούς σταμάτησαν τους τρεις φίλους για «έλεγχο». Οι νεαροί ζήτησαν να τους δείξουν τις υπηρεσιακές ταυτότητές τους και εκείνοι αφού τους έδειξαν στιγμιαία τις στρατιωτικές, τις ξανάβαλαν στις τσέπες τους. Οι τρεις φίλοι, όμως αντελήφθησαν τη διαφορά και άρχισαν να αντιδρούν.

Τότε ο ένας από τους δράστες έβγαλε μια χειροπέδη και χρησιμοποιώντας την ως σιδηρογροθιά άρχισε να τους κτυπά άγρια προκαλώντας στον 30χρονο σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, ανάλογα χτυπήματα κατάφερε και στον ένα 28χρονος που λόγω προβλήματος υγείας κινδύνευσε περισσότερο, ενώ ο τρίτος της παρέας, είχε ελαφρότερα τραύματα. Το επεισόδιο έγινε αντιληπτό από περιοίκους οι οποίοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους και με φωνές κατάφεραν να τρέψουν σε φυγή τους δράστες.

Τόσο οι μαρτυρίες των αυτοπτών, όσο και το υλικό από τις κάμερες της περιοχής οδήγησαν σταδιακά στην αποκάλυψη της ταυτότητας του ενός δράστη και ακολούθως εκείνη των υπολοίπων χαμηλόβαθμων στρατιωτικών. Συγκεκριμένα πρόκειται για τέσσερις Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) γύρω στα τριάντα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, σωματική βλάβη και αντιποίηση αρχής.

Η δικογραφία υποβλήθηκε προχθές στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία όταν της γνωστοποιήθηκε από τις αρχές η άγρια επίθεση, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διεξήχθη από το τμήμα Ασφαλείας Ρόδου. Οι δράστες όμως δεν πρόκειται να απολογηθούν στις δικαστικές αρχές καθώς η υπόθεση αναμένεται να διερευνηθεί από την Στρατιωτική Δικαιοσύνη, αφού όλοι οι κατηγορούμενοι είναι στρατιωτικοί. Εντούτοις οι αστυνομικές αρχές θα συνεχίσουν να ερευνούν την υπόθεση καθώς υπάρχουν φόβοι ότι ο τέσσερις στρατιωτικοί δεν επιτέθηκαν για πρώτη φορά σε πολίτες παριστάνοντας τους αστυνομικούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ