Κοινωνία

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Για τους αστυνομικούς δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση»-Όσα είπε η δικηγόρος της οικογένειας

Για την δικαστική απόφαση που αθωώνει του τέσσερις αστυνομικούς από τις κατηγορίες για θανατηφόρα σωματική βλάβη εναντίον του Ζακ Κωστόπουλου, μίλησε η δικηγόρος της οικογένειας Άννυ Παπαρρούσου. Όπως είπε, η οικογένεια δεν μπορεί να ασκήσει έφεση για αυτήν την απόφαση.

Η μόνη δυνατότητα είναι να υποβληθεί αίτηση στον εισαγγελέα για να ασκήσει ένδικο μέσο κατά της απόφασης, που ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και οι δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Αγριότητα κατά τη σύλληψη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έχουμε δει την αγριότητα που έγινε η σύλληψη του ημιθανούς Ζαχαρία Κωστόπουλου», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Παπαρρούσου. «Η ζωή του Ζαχαρία Κωστόπουλου επλήγη από πολλούς και ο 33χρονος κατέληξε αμέσως μετά η βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν κάθε δυνατότητα να διαγνώσουν την κατάσταση της υγείας του», πρόσθεσε.

«Ναι μεν τέθηκε η βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή στους δύο πολίτες κατηγορούμενους (μεσίτη και κοσμηματοπώλη) αλλά έχουν απαλλαγεί οι τέσσερις αστυνομικοί που βιαιοπράγησαν και το αιτιολογικό της απόφασης αυτής θα το δούμε όταν καθαραγογραφεί. Αυτή τη στιγμή είχαμε την απαγγελία της απαλλακτική απόφασης», διευκρίνισε η δικηγόρος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ