Κοινωνία

Ιαβέρης για δυστύχημα στη ΛΕΑ: Οδικά εγκλήματα με δόλο-Απαίδευτοι οι Έλληνες-Το βίντεο με το συγκλονιστικό τροχαίο

Σε συνέχεια προηγούμενου άρθρου, ο θρυλικός οδηγός ράλι και πρωτεργάτης στη χώρα μας για την οδική ασφάλεια, μίλησε στο Newsbomb.gr για το σοκαριστικό δυστύχημα που συνέβη στις Μικροθήβες με απολογισμό ένα νεκρό.

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στο σοκαριστικό δυστύχημα στις Μικροθήβες, όταν το όχημα του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, δέχτηκε με σφοδρότητα το χτύπημα ενός ΙΧ που έπεσε... αφρενάριστο πάνω του.

Το δυστύχημα έφερε ξανά στο προσκήνιο τη συζήτηση για το κατά πόσο οι Έλληνες οδηγοί έχουν την οδική παιδεία αλλά και πώς το νομικό πλαίσιο που ισχύει είναι αρκετό.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Τάσο Μαρκουΐζο, γνωστότερο ως «Ιαβέρη», ο οποίος όχι μόνο έχει γράψει τη δική του ιστορία στα ράλι, αλλά είναι και ο πρωτεργάτης για την οδική ασφάλεια στην πατρίδα μας για πάνω από 35 χρόνια.

«Αν δει κανείς το βίντεο θα δει πως δεν υπήρχε πρόθεση για κάτι τέτοιο, ούτε καν κάποιος επικίνδυνος ελιγμός. Αν ο εγκέφαλος είναι απασχολημένος με άλλα πράγματα, όπως το νοίκι που πρέπει να πληρώσεις, την ΔΕΗ, τη δουλειά σου, γιατί τσακώθηκες με την κοπέλα σου, τότε αυτόματα τα μάτια και ο εγκέφαλος δεν επικοινωνούν. Αυτό λέγεται αφηρημάδα, αποβλάκωση. Ο οδηγός του ΙΧ που έπεσε πάνω στο άλλο στη ΛΕΑ, έφυγε αφρενάριστος πάνω του. Είναι τόσο απλό. Όλο αυτό έγινε από αφηρημάδα», ανέφερε αρχικά ο κύριος Μαρκουΐζος.

«Όταν φεύγεις από το σπίτι σου το πρωί, πρέπει να έχεις σαν στόχο να επιστρέψεις το απόγευμα. Αν πάρεις ένα τιμόνι στο χέρι σου και αρχίσεις να βρίζεις, να δυσφορείς, να χώνεσαι στα άλλα αμάξια, αυτόματα οι πιθανότητες να γυρίσεις πίσω στο σπίτι σου μειώνονται, γιατί παίρνεις την προσοχή σου από την άσφαλτο», πρόσθεσε ο «Ιαβέρης».

«Συντελούνται οδικά εγκλήματα με δόλο»

Ο κύριος Μαρκουΐζος, ωστόσο, έκανε λόγο και για ανίσχυρο νομικό πλαίσιο στις οδικές παραβάσεις, τονίζοντας πως μιλάμε για οδικά εγκλήματα με δόλο και όχι για πράξεις εξ αμελείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βλέπεις το πορτοκαλί στο φανάρι. Τι κάνει η πλειοψηφία; Πατάει γκάζι για να περάσει. Όχι, δεν το δέχομαι αυτό. Αυτό το κάνεις με συνείδηση. Μιλάμε για ένα έγκλημα το οποίο κάνεις εν γνώση σου, υπάρχει δόλος. Προφανώς και θα πρέπει να αυστηροποιηθούν τα αδικήματα. Είδαμε προ ημερών αυτό τον αισχρό τύπο που κλώτσησε το γατάκι. Φυσικά και θα πρέπει να δεχτεί το πρόστιμο και να μπει φυλακή. Προ ημερών, είδαμε όμως και στην Κρήτη πως δικάστηκε ο οδηγός που παρέσυρε με 140, σκότωσε και εγκατέλειψε δυο φοιτητές. Ξέρετε τι ποινή έφαγε; 5 χρόνια με εξαγοράσιμη 5 ευρώ την ημέρα. Λιγότερο από το πρόστιμο για το ζώο! Πρέπει να αναβαθμιστούν οι ποινές», σχολίασε ο Τάσος Μαρκουΐζος για το νομικό πλαίσιο των ποινών.

Τέλος, ο θρυλικός οδηγός, τόνισε: «Στο δρόμο γίνεται αιματοχυσία. Μια πραγματική γενοκτονία. Από τις ηλικίες 1 έως 29 ετών, τα τροχαία ατυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου. Το πρόβλημα της παιδείας ξεκινά από το σπίτι. Οι γονείς πρέπει να δίνουν το παράδειγμα. Όταν ένα παιδί δει τον πατέρα του, τον οποίο θαυμάζει, να μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο, να βρίζει, να παραμελεί τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να είστε σίγουροι πως όταν πάρει τιμόνι στα χέρια του, θα κάνει τα ίδια».

Το βίντεο με το συγκλονιστικό τροχαίο

Ένα τρομακτικό βίντεο που καταγράφει τη στιγμή του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε την Κυριακή στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης με θύμα έναν 59χρονο ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η αδιανόητη τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Πρωτομαγιάς πριν από τον κόμβο στις Μικροθήβες, στο ύψος του Αϊδινίου, με θύμα έναν 59χρονο άνδρα. Τραγική φιγούρα, η σύζυγος του θύματος η οποία δεν τραυματίστηκε καν και είδε μπροστά στα μάτια της τον άνθρωπό της να φεύγει από τη ζωή με οδυνηρό τρόπο.

Δείτε βίντεο του LamiaReport.gr:

Το όχημα του 59χρονου, ένα Ford Focus, σταμάτησε στη ΛΕΑ καθώς ο οδηγός ήθελε να μιλήσει στο τηλέφωνο και είχε παραμείνει δίπλα στο αυτοκίνητό του. Εκεί, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ένα άλλο όχημα, Renault Megane, το οποίο οδηγούσε 26χρονος αλλοδαπός με ελληνική ταυτότητα, έπεσε στο όχημα του 59χρονου με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Mετά τη σύγκρουση των οχημάτων επικράτησε πανικός στο σημείο, ωστόσο, δυστυχώς ο θάνατος του 59χρονου ήταν ακαριαίος. Ο 26χρονος οδηγός ήταν σε κατάσταση σοκ, χωρίς να έχει τραυματιστεί, ενώ παρέμεινε στο σημείο μέχρι να φτάσουν ΕΚΑΒ και αστυνομία. Διερχόμενοι οδηγοί που έγιναν μάρτυρες της τραγωδίας, δεν μπορούσαν να διανοηθούν αυτό που μόλις είχαν δει τα μάτια τους.

Ο 26χρονος δεν είχε δίπλωμα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 26χρονος ο οποίος οδηγούσε το Renault Megane που έπεσε πάνω στο Ford Focus του θύματος δεν είχε δίπλωμα. Πρόκειται για έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής, με ελληνική ταυτότητα, ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Μαγνησίας, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Οι Αρχές διενεργούν την προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το θανατηφόρο δυστύχημα. Όσο για τον άτυχο 59χρονο, είχε καταγωγή από το χωριό Κλειδί της Βοιωτίας και κατοικούσε στο Ίλιον Αττικής.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...