Κοινωνία

Αιδηψός: Δικάζεται στις 6 Μαΐου ο 30χρονος που κλώτσησε το γατάκι (βίντεο)

Ο δικηγόρος, Ιάσων Οικονόμου αποκάλυψε πως η ποινική δίωξη που ασκήθηκε είναι για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα, εν τέλει, και δόθηκε το τριήμερο για την προετοιμασία της κατάθεσης και θα εισαχθεί στο Αυτόφωτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας την Παρασκευή 6 Μαΐου.

«Κρίθηκε ναι μεν ότι η πράξη είναι αποτρόπαια και καταδικαστέα, ωστόσο από τα αποδεικτικά στοιχεία το γατάκι προσγειώθηκε σε άμμο μετά από πτώση ύψους 30 εκατοστών και χαίρει άκρας υγείας» επισήμανε ο δικηγόρος.

Όπως ανέφερε, ο 30χρονος μίλησε για μια απερίσκεπτη στιγμή και «γνωρίζοντας πως κάτω δεν υπάρχει θάλασσα θεωρήσανε ότι δεν είναι κάτι που θα επιφέρει περισσότερες συνέπειες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν θα αναλάμβανα την υπόθεση εάν το γατί δεν ήταν καλά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Η δικηγόρος του Zero Stray Pawject, Μάρσα Δημοπούλου, στη δική της τοποθέτηση, δήλωσε πως δεν θεωρεί πως «δεν έχουμε μία απλή κακομεταχείριση, αλλά έναν βασανισμό ζώου με εσκεμμένη πρόκληση σωματική εξάντληση, πράγμα που καθορίζει την πράξη ως κακούργημα».

Η κ. Δημοπούλου τόνισε πως η τιμωρία θα έπρεπε να είναι παραδειγματική, καθώς όπως φαίνεται στο βίντεο ο 30χρονος δεν σταμάτησε στην πρώτη προσπάθεια, αλλά έκανε το ίδιο και στο δεύτερο γατάκι.

Η δικηγόρος είπε πως το γατάκι βρίσκεται στη φιλοζωική οργάνωση της περιοχής και προωθείται για υιοθεσία.

Δείτε το σχετικό βίντεο

<iframe src="https://www.megatv.com/embed/?p=2020657147" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen scrolling="no" width="560" height="315"></iframe>

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης