Κοινωνία

Μπακογιάννης: Εξοικονομούμε εκατ. ευρώ με τον νέο ηλεκτροφωτισμό - Προς μείωση τα δημοτικά τέλη

«Με έργα που επιτυγχάνουν οικονομίες μεγάλης κλίμακας, όπως είναι η πλήρης αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού, που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη μείωση των δημοτικών τελών» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στο «Open» και αναφέρθηκε στη σύμβαση που μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπογραφεί, μέσω της οποίας συνολικά 43.500 ηλεκτροφωτιστικά σε ολόκληρη την πόλη θα αναβαθμιστούν ενεργειακά με Led.

«Αυτό θα το δούμε πρακτικά στην καθημερινότητά μας. Ενεργειακή αναβάθμιση σημαίνει περισσότερο φως, σημαίνει αυτοματισμός - δε θα καλείτε πλέον εσείς στις υπηρεσίες του δήμου για να ενημερώσετε ότι έχει χαλάσει μία λάμπα, διότι αυτό θα το βλέπουμε αυτόματα. Σημαίνει, όμως, και τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων, την οποία υπολογίζουμε σε ποσοστό 40% - 50%» ανέφερε.

Ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι ο Δήμος Αθηναίων δε θα μετακυλήσει στους δημότες τις επιβαρύνσεις που προκύπτουν από το αυξημένο κόστος ενέργειας, ούτε και θα περισταλούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι σαφές ότι όλο αυτό που ζείτε εσείς, ζούμε κι εμείς όλοι στα σπίτια μας, το ζουν και οι δήμοι. Στις ίδιες αυξήσεις καλούμαστε κι εμείς να ανταποκριθούμε. Ποιο είναι λοιπόν το στοίχημα για εμάς; Πρώτον, να μη μετακυλήσουμε τις αυξήσεις αυτές στους πολίτες. Αυτό είναι αδιανόητο και τουλάχιστον για τον δήμο Αθηναίων είναι η απόλυτη δέσμευση. Όλη η προσπάθεια, ωστόσο, γίνεται με παρά πολύ μεγάλη δυσκολία. Εξορθολογίζουμε τους προϋπολογισμούς μας.

Ο δήμος Αθηναίων είναι ο μόνος δήμος στην Ευρωπαϊκή Ένωση - και το λέω αυτό με υπερηφάνεια - του οποίου, εν μέσω πανδημίας, ήρθε η Moody’s και αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα. Αυτό βεβαίως δείχνει ότι ο δήμος Αθηναίων σέβεται το δημόσιο χρήμα, λειτουργεί με διαφάνεια, ορθολογικά. Επομένως, έχουμε αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να διαχειριστούμε τα οικονομικά μας κατά τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να μην αισθάνεται ο πολίτης ότι περικόπτουμε υπηρεσίες. Θυμάστε μέσα στην κρίση που παίζαμε καδομαχίες, γιατί η Αθήνα δεν είχε λεφτά να πάρει κάδους; Να συμφωνήσουμε ότι αυτό δε θα το ξαναζήσουμε» ξεκαθάρισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...