Κοινωνία

Αιδηψός: Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 10 ετών ο «νταής» που κλώτσησε το γατάκι

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης ο 30χρονος «νταής» ο οποίος κλώτσησε τη γάτα στην Αιδηψό για να σπάσει πλάκα με την παρέα του μετά τη σύλληψή του το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα evima.gr σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το εάν έχει μετανιώσει, ο 30χρονος δεν απάντησε και προχώρησε με συνοδεία αστυνομικών εντός του Δικαστικού Μεγαρου.

Όπως υπενθύμισε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος έδωσε εξαιρετική σημασία στο περιστατικό, «η ποινή που θα του καταλογιστεί εξαρτάται από την κατηγορία που θα τού αποδοθεί. Πάντως ο νόμος είναι αυστηρός, και εάν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα το παράπτωμα, μπορεί να υπάρξει και ποινή φυλάκισης».

Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί πλέον κακούργημα κι επιφέρει και πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ αλλά και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος υπενθύμισε, επίσης, ότι «στην ελληνική αστυνομία έχουμε ιδρύσει το τμήμα προστασίας των ζώων και έχουν υπάρξει εκατοντάδες καταγγελίες. Έχουν γίνει περί τις 14 συλλήψεις για κακοποίηση ζώων και έχουν επιβληθεί συνολικά 900 πρόστιμα ύψους του 1,3 εκατομμύρια ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 30χρονος είχε βάψει τον σκύλο του με σπρέι

Ο δράστης είναι ένας 30χρονος αλβανικής καταγωγής, σεσημασμένος για ναρκωτικά ο οποίος εντοπίστηκε σε σπίτι στην Λιχάδα Ευβοίας, όπου φιλοξενείτο και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ιστιαίας το οποίο σχηματίσε δικογραφία σε βάρος του.

Όπως αποκάλυψε σε ανάρτηση της η δημοσιογράφος και διευθύντρια της οργάνωσης Zero Stray Project, Σταματίνα Σταματάκου στο Facebook, στο παρελθόν ο συλληφθείς είχε βάψει με μαρκαδόρο τον σκύλο του, καλύπτοντας μεγάλο μέρος του σώματός του με σύμβολο της ποδοσφαιρικής ομάδας την οποία υποστηρίζει.

«Μας έδειχνε φωτογραφίες με τα σκυλιά του, ράτσας πιτ μπουλ και τα κουτάβια που τα έβαζε να γεννάνε. Εξαιρετικά ενδιαφέρον να πει στην ελληνική δικαιοσύνη αν αυτά τα κουτάβια δόθηκαν προς υιοθεσία με όλα τα νόμιμα ή προς πώληση παρανόμως» αναφέρεται ακόμη στην ανάρτηση.

Το χρονικό της υπόθεσης

H υπόθεση αποκαλύφθηκε το πρωί της Δευτέρας όταν έκανε τον γύρο του διαδικτύου το αποτρόπαιο βίντεο που έδειχνε τον 30χρονο να κλωτσά ένα γατάκι. Το μεσημέρι της Δευτέρας ο άνδρας που κλώτσησε το άτυχο ζώο σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό, ζήτησε συγγνώμη για την εξοργιστική πράξη του, έπειτα από την θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ανεκδιήγητο βίντεο που δημοσίευσε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

O ίδιος, ωστόσο, φάνηκε να «ζητά και τα ρέστα» μέσα από βίντεο που ανάρτησε στο Instagram και στο οποίο εμφανιζόταν ο ίδιος να ξεσπά για την έκταση που είχε πάρει το στιγμιότυπο με τον ίδιο να κλωτσάει τη γάτα αφού πρώτα της κέρδισε την εμπιστοσύνη δελεάζοντας το με φαγητό.

«Σιγά που σκοτώσαμε το γατί ρε μ@@@», έλεγε μεταξύ άλλων ο άντρας ζητώντας παράλληλα συγγνώμη για την πράξη του.

«Ένα συγγνώμη για αυτό που έγινε χθες. Είχαμε πιει πέντε μπύρες παραπάνω. Κάναμε μια μ@@@ σε λογικά επίπεδα. Δεν πήγαμε να κάνουμε χοντρή μ@@@. Δεν κλωτσήσαμε, σπρώξαμε το γατί και έπεσε στους είκοσι πόντους στην παραλία», είπε σε κάποια από το βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram δημοσιεύοντας παράλληλα φωτογραφίες με ζώα σε μία προσπάθεια να πείσει ότι είναι φιλόζωος και όχι κακοποιητής ζώων όπως παρουσιάζεται στο βίντεο που ο ίδιος δημοσίευσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Οργή στο Twitter

Την ίδια στιγμή, σάλος έχει προκληθεί στους χρήστες του Twitter, ενώ ξεκάθαρη είναι και η καταδίκη από τις φιλοζωικές οργανώσεις που κινητοποιήθηκαν μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης.

Στο hashtag #Αιδηψός, χιλιάδες χρήστες επικρίνουν την κακοποιητική του συμπεριφορά απέναντι στο ανυπεράσπιστο ζώο που του έδειξε εμπιστοσύνη και έσπευσε να φάει από τα χέρια του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές