Κοινωνία

Λαμία: Εισαγγελική εντολή για τον ποδοσφαιριστή που πέθανε στο γήπεδο - Έπαιζε με ξένο δελτίο αθλητή

Ο Μάκης Χριστόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή την Πρωτομαγιά (01.05.2022) από ανακοπή καρδιάς, στο γηπέδου του Νέου Κρικέλλου σε αγώνα Β’ κατηγορίας του Φθιωτικού ποδοσφαίρου.

Ο άτυχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Ροδίτσας, μπήκε σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο στον αγώνα της ομάδας του με την Αθλητική Ένωση Δίβρης. Ο 29χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία, αποχώρησε στα αποδυτήρια, κατέρρευσε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο γιατρός του αγώνα έσπευσε να τον βοηθήσει -όπως και ο διαιτητής ο οποίος είναι τελειόφοιτος ιατρικής- ενώ στη συνέχεια έφθασε στο γήπεδο και το ασθενοφόρο, το οποίο και τον πήγε στο νοσοκομείο συνοδεία αστυνομικών της ΔΙΑΣ. Δεν κατάφεραν όμως να σώσουν τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος και κατέληξε σε αυτό το διάστημα. Σύμφωνα με το Lamia Report μάλιστα, ο εκλιπών άφησε πίσω του, την έγκυο σύζυγό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ομάδα του Ηρακλή Ροδίτσας ενημέρωσε πως ο Μάκης Χριστόπουλος είχε περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και είχε κριθεί κατάλληλος για να παίξει ποδόσφαιρο.

Η υπόθεση όμως φαίνεται πως είναι λίγο πιο… σύνθετη. Με εντολή εισαγγελέα, η αστυνομία σχηματίζει δικογραφία προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε από την ζωή ο Μάκης Χριστόπουλος, αλλά και λόγω της ανακολουθίας που υπάρχει στην υπόθεση.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ομάδας στο «Tlive» ο άτυχος 29χρονος “… φόρεσε τη φανέλα, είχε τόσο όρεξη για μπάλα, μπήκε μόνος του και ώσπου να καταλάβουμε τι έγινε, δεν άντεξε δέκα λεπτά και βγήκε.

Βγήκε ένας ποδοσφαιριστής. Βγήκε και του λέει “εγώ δεν θα παίξω άλλο” λέει “μπες”. Ερασιτεχνικό σωματείο είμαστε, δεν είμαστε επαγγελματίες.”

Μάλιστα, ο Δημήτρης Βάρσος προχώρησε και σε μια αποκάλυψη: “Η ομάδα είχε ξεκινήσει και αυτός μπήκε στο 48′. Φόρεσε τη φανέλα και μπήκε μέσα με ένα όνομα ο οποίος δεν ήταν ούτε καν στο γήπεδο!”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της ομάδας ανέφερε πως ο άτυχος αθλητής είχε κάρτα υγείας (βγαλμένη στις 27.10.2021) αλλά δεν ήταν επισήμως μέλος της, λόγω γραφειοκρατικού κωλύματος. “Είχε κάποιο πρόβλημα, ήταν στη Γερμανία και έπρεπε να έρθει ένα χαρτί από εκεί, ότι δεν έχει δελτίο αλλού, για να μπορέσουμε να τον δηλώσουμε σαν ποδοσφαιριστή δικό μας. Σημασία έχει ότι είχε πάει στον γιατρό, παρακολουθούσε προπονήσεις κανονικά στην ομάδα, δεν είχε πρόβλημα κανένα, τον εξέτασε ιδιώτης γιατρός. Το χαρτί το έχουμε, από ‘κει και πέρα ήταν άτυχη στιγμή… Τώρα, τι έχει γίνει, θα το δείξει η νεκροψία”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, σχηματίζεται δικογραφία, αφού ο κάθε παίκτης πρέπει να έχει το δικό του δελτίο ποδοσφαιριστή. Επίσης, δεν ερευνάται μόνο η ευθύνη του προέδρου της ομάδας, αλλά και του διαιτητή, ο οποίος πρέπει να κάνει ταυτοποίηση του κάθε παίκτη.

Μια ακόμα ανακολουθία που ελέγχεται, είναι ο τρόπος με τον οποίο μπήκε και βγήκε -σαν… περαστικός- ο άτυχος αθλητής στην αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...