Κοινωνία

Πρωτομαγιά - Πειραιάς: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι λιμενεργάτες

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στο λιμάνι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, μετά να πάνε στο λιμάνι να συμπαρασταθούν στους απεργούς.

Με μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα που απέστειλε η εταιρεία στους εργαζόμενους αναφέρει ότι «η Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, τιμής και περισυλλογής για όσους έδωσαν τη ζωή τους για να υπάρχουν σήμερα δουλειές για κάθε εργαζόμενο και την οικογένεια του. Για το λόγο αυτό η DPort Services και οι Συνεργαζόμενες εταιρείες, τιμώντας αυτή τη ημέρα και τους εργαζόμενους της θα καταβάλει και στους 2.100 εργαζομένους ένα ημερομίσθιο και θα κάνει παύση εργασιών από τις 7 το πρωί της Πρωτομαγιάς μέχρι τις 10 το βράδυ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Οι κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους του συνδικάτου της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) συνεχίζονται ενώ στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευσή τους προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ ζητεί μέτρα ασφάλειας και υγιεινής να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να συμπεριλαμβάνει τις προσαυξήσεις των νυχτερινών, αργιών και Σαββατοκύριακων και όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν πλήρους απασχόλησης.

Καταγγελίες για την παρουσία της αστυνομίας

Στο σημείο έξω από το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά υπάρχουν δυνάμεις της αστυνομίας και του Λιμενικού, με την ΕΝΕΔΕΠ να κάνει λόγο για όργιο καταστολής.

Την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων ζητεί με ανακοίνωσή της Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ, αναφέροντας ότι “Οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε εγκληματίες ούτε κακούργοι, ζητάνε λύση στα προβλήματα και θα συνεχίσουμε να παλεύουν για το δίκιο τους”.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) σε ανακοίνωσή της εκφράζει την ευθεία αντίθεση της στην εμφάνιση των δυνάμεων καταστολής στις προβλήτες της COSCO που όπως αναφέρει έχουν σκοπό “να κάμψουν τον δίκαιο αγώνα των λιμενεργατών”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρωί άγνωστος αριθμός εργαζόμενων με πούλμαν και με την προστασία της αστυνομίας πέρασαν στο ΣΕΠ προκειμένου να εργαστούν.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Προβλητών ΙΙ & ΙΙΙ του Πειραιά εργάζονται περίπου 200 άτομα σε 12 πόστες.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έχει καλέσει για τη Δευτέρα το απόγευμα τους εκπροσώπους της ΣΕΠ της DPORT των σωματείων των εργαζομένων και των φορέων σε συνάντηση με την προϋπόθεση να υπάρχει ομαλή λειτουργία στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ